SDO speelde zwak, maar kon een voorsprong goed vasthouden.
SDO speelde zwak, maar kon een voorsprong goed vasthouden. Foto: Johan van der Geest

Zwak SDO pakt toch punten na slecht duel

BUSSUM - Voetballend kon het allemaal een heel stuk beter, maar toch hebben de voetballers van SDO afgelopen weekend weer gewonnen. De Bussumers versloegen De Kennemers met 0-1 en deden daarmee zelfs nog goede zaken.

Het was een duel om snel te vergeten. Voetballend hadden de Bussumers het geluk dat De Kennemers nog zwakker was en daardoor geen gevaar vormde. SDO was, hoe zwak het ook speelde, een maatje te groot.

Het duurde een half uur voordat SDO op voorsprong kon komen. Aanvaller Maikel van Latum reageerde attent op een hoekschop van Jasper Spanjerberg. Berry van 't Land kon de hoekschop verder koppen, waardoor de bal voor de voeten van Van Latum kwam. Laatstgenoemde kon zonder problemen scoren. Vóór het doelpunt kreeg SDO wel wat kansjes, maar die werden niet benut.

Vlak na de SDO-goal leek De Kennemers even terug te komen. De ploeg kreeg een levensgrote kans, maar de bal werd door Dwight Oehlers op het laatste moment knap gered.

Na de rust probeerde De Kennemers vooral met lange ballen voor gevaar te zorgen. Voor SDO won Berry van 't Land echter elk kopduel en er kwamen geen kansen voor de tegenstander. SDO kon goed standhouden, zonder dat het zelf goede kansen kreeg.

SDO staat na afgelopen weekend nog steeds derde, met evenveel punten als de nummer twee Alphense Boys. Doordat koploper De Meern een punt pakte, kon SDO zelfs nog twee punten goedmaken op de koploper. Er moet echter heel wat gebeuren om SDO nog op een andere plaats te laten komen dan tweede of derde. De achterstand op de koploper bedraagt acht punten, de voorsprong op de nummer 4 bedraagt negen punten. SDO mag al meedoen aan de play-offs en staat er dus wat dat betreft goed voor.

SDO had aan een doelpunt voldoende voor de zege

SDO heeft, voordat de play-offs losbarsten, nog wel een hele reeks duels te gaan. De komende twee weken treft SDO twee subtoppers: Purmersteijn en VVIJ. Deze twee ploegen staan een paar plaatsen lager dan SDO.

Voetbalsters leggen het af
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen koploper RKDEO. De Bussumse vrouwen verloren zondag met 0-4.

De koploper was een maatje te groot voor de Bussumers. SDO staat na afgelopen weekend op een zesde plaats van het klassement, op grote afstand van de koploper. Komend weekend speelt SDO tegen concurrent Berghuizen, dat net een paar plaatsjes hoger staat.