Thomas Kamstra (l) maakt de overstap naar FC Utrecht.
Thomas Kamstra (l) maakt de overstap naar FC Utrecht. Foto: FC Utrecht

BFC levert weer twee talenten af

BUSSUM - Weer twee talenten van voetbalclub BFC maken de overstap naar een profclub. Dat maakte de Bussumse voetbalclub deze week bekend. Het gaat om Thomas Kamstra, speler van de D-jeugd, en E-jeugdspeler Elio Kroes.

door Sjoerd Stoop

Thomas Kamstra maakt komende zomer de overstap naar FC Utrecht. De overstap van de Bussumse naar de profclub zat er al langer aan te komen, maar kwam afgelopen week rond.

Afgelopen week werd eveneens bekend dat jeugdspeler Elio Kroes de overstap maakt naar Ajax. De jonge aanvaller van BFC gaat na de zomer voor de Amsterdamse topclub spelen. Kroes heeft de afgelopen maanden al meerdere stages gelopen op sportpark De Toekomst. Na de stages besloot Ajax om het jonge talent een kans te geven.

Kroes komt bekenden tegen
Kroes kan volgend jaar enkele bekenden tegenkomen op De Toekomst. Een jaar geleden maakte BFC'er Luca Messori ook al de overstap naar Ajax en momenteel loopt keeper Bas van Beek ook rond op het sportpark van Ajax. BFC werkt al langer samen met Ajax, waardoor met regelmaat BFC-spelers worden gescout en een stage of overstap wordt aangeboden.

Elio Kroes gaat naar Ajax.