De Bussumse hockeyers versloegen hun concurrent.
De Bussumse hockeyers versloegen hun concurrent. Foto: Bob Awick

Hockeyers doen goede zaken

BUSSUM - Na een vervelende week met puntenaftrek en net geen zege tegen HBS hebben de Bussumse hockeyers van Gooische weer eens gewonnen. De Bussumers hadden aan één doelpunt voldoende en versloegen Klein Zwitserland, dat net een plaatsje hoger staat, met 1-0.

De Bussumers moesten knokken voor de punten. Dat er werd gewonnen was vooral te danken aan de vechtlust van de ploeg. De hockeyers speelden sterk, maar hadden volop problemen met het stugge spel van de tegenstander. De tegenstander kreeg enkele goede kansen tegen de Bussumers, maar vergat te scoren. De kansen voor Gooische waren spaarzaam, maar de ploeg had wel aan één goede kans voldoende om de tegenstander te verslaan. Speler Stijn Gabriël kon z'n ploeg met een tip-in op voorsprong zetten en daarmee werd het duel dus gewonnen.

De zege kwam voor Gooische op een goed moment. Na de tegenvallers van de afgelopen week, waar de ploeg op het laatste moment een zege verspeelde en eveneens een puntenaftrek van 3 punten kreeg, staan zij er nu weer net zo voor als twee weken geleden. Zelf versloegen de Bussumers dus een concurrent, de andere concurrenten verspeelden punten. Het elftal staat nu weer op de negende plaats van het klassement. De achterstand op de nummer zes bedraagt 4 punten.

De komende weken zou Gooische een grote stap kunnen zetten op weg naar klassebehoud. Komend weekend wacht het wat sterkere Union, dat momenteel 7 punten boven de Bussumers staat. Een week later wacht het slecht presterende Oss, dat met slechts twee punten op de laatste plaats staat en daarmee dus verslagen zou moeten kunnen worden.

Hockeysters weer tweede
De hockeysters van Gooische staan weer op een tweede plaats. Zij moesten een week geleden na de nederlaag tegen Overbos even afstand nemen van de eerste plaats en zakten meteen twee plaatsen naar beneden. Doordat de Bussumse vrouwen afgelopen weekend wonnen van Alkmaar (1-2) en concurrent Myra verloor, klom de ploeg weer een plekje.

De Bussumers moesten vol aan de bak tegen Alkmaar afgelopen weekend. De ploeg kreeg meerdere goede kansen, maar had problemen met afronden. Verder speelde het team erg ervaren. De twee Bussumse doelpunten kwamen op naam van speelster Nadine Profijt.

De hockeysters van Gooische staan weer tweede

Voor Gooische wachten de komende twee weken Athena en Houten. Vooral komend weekend kan de ploeg goede zaken doen. Athena staat net een plaatsje lager dan de Bussumers, maar heeft wel een achterstand van zes punten.