Zaterdag zingen The Rainbow Gospel Singers in Bussum.
Zaterdag zingen The Rainbow Gospel Singers in Bussum.

donderdag 12 maart

iPad-cursus

Voor ouderen. Start iPad-cursus in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3. Aanvang: 19.30 uur. Vier lessen van 1 uur. Kosten € 35,-. Aanmelden: tel. 693 07 89.

Lezing

Bert Keizer, arts, filosoof en schrijver, geeft een lezing over zijn recente boek 'Tumult bij de uitgang'. De avond wordt georganiseerd door de vrijmetselaarsloge Jan Amos Comenius in Naarden. Locatie: Comeniusloge, Brediusweg 23a, Bussum. Aanvang: 20.00 uur en gratis toegang. Vooraf graag aanmelden bij secretaris@comeniusloge.nl.

vrijdag 13 maart

Biljartlessen

Henk de Bruin geeft in wijkcentrum Spiegelwijck aan de Iepenlaan 354a biljartlessen. Aanvang 10.00 uur.

Broodje Plus

Ruimte serveert Broodje Plus aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Vanaf 17.30 uur wordt koffie en thee geserveerd, daarna om 18.15 uur een broodmaaltijd met soep en snack.

Goed gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur.

Mantrazingen

Yogacentrum Heart to Heart aan de Vaartweg 84-86 organiseert weer mantrazingen. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,50.

Klaverjastoernooi

Klaverjasvereniging De Meent houdt elke tweede vrijdag van de maand een klaverjastoernooi in wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent. Aanvang 20.15 uur, deelname € 3,-. Aanmelden op 035-6934133.

zaterdag 14 maart

Lions Gospel

Black American Gospel Music door 'The Rainbow Gospel Singers' onder leiding van Edith Casteleyn. Locatie Koepelkerk in Bussum, Brinklaan 42. Alle kaarten zijn van tevoren te bestellen via www.lionsgospel.nl (ook meer info) of via info@lionsgospel.nl.

Concert

Van het ensemble Noota Saxofoon Duo. Locatie: Vivium Godelinde, Jozef Israëlslaan 1 in Bussum. Een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Rimski-Korsakov en Beethoven. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Aanvang: 14.30 uur. Kosten € 5,- per persoon.

Paul van Hooff

Als afsluiter van de Boekenweek bij boekhandel Los aan de Nassaulaan 33-35 in Bussum in de middag het stoere motoravontuur van Paul van Hooff. Hij vertelt over zijn krankzinnige 60.000 km-reis door Zuid- en Noord-Amerika. Aanvang: 15.00 uur.

Rommelmarkt

In wijkcentrum Achter de Linde, Godelindedwarsstraat 34, Bussum van 9.00 tot 13.00 uur. Allerhande spulletjes, zowel nieuw als tweedehands worden er verkocht. Kinderkleding, sieraden, boeken, cd's, dvd's. Er staat een kraam waarbij de opbrengst voor peuterspeelzaal de Stampertjes is. Burgernet is ook aanwezig om de nodige informatie te verstrekken. De entree is gratis.

Opening balletschool

Balletschool Carbriole houdt een feestelijke opening op haar nieuwe locatie aan het Prinses Margriethof 100a in Naarden. De opening wordt gedaan door oud-ballerina Jane Lord van het Nationale Ballet. Daarnaast staan demonstraties, workshops en meerdere optredens op het programma, bijvoorbeeld van Anna-Alicia Sklias. Aanvang 13.30 uur.

Mindfulness

Petra van Hameren houdt een workshop Mindfulness bij Squash & Wellness aan de Struikheiweg in Bussum. Er worden tussen 14.00 en 16.30 uur ontspannende oefeningen gedaan. Kosten € 20,-. Aanmelden op www.mindandmore.nl.

Harpconcert

Harpiste Assia Cunega geeft een concert in de Christoforuskerk aan de Veldweg in Bussum. Assia zal werken van Boieldieu, Debussy en Mengozzi ten gehore brengen. Aanvang 15.00 uur.

zondag 15 maart

Soosmiddag

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 in Bussum houdt een soosmiddag voor jong en oud. Het motto is om er met elkaar een gezellige middag van te maken. Op deze middag treedt o.a. het trio Timárido op. Aanvang 14.30 uur, entree gratis.

Light Spirit Beurs

In de Uit-Wijk in Bussum, Dr. Schaepmanlaan 10. Consulten zoals aurareading, astrologie, tarot, handlezen, reiki, chakrabalancing, Sjamanistische healing, stoelmassages en massages en nog veel meer. Ook zijn er een aantal mediums voor consult aanwezig. Verder gratis lezingen, workshops, livemuziek, verrassingsacts en verkoopstands. Meer informatie: www.lightspirit.net. Entree: 3 Euro. Tijdstip: 10.00 tot 18.00 uur.

Wereldfietsbeurs

Voor de derde keer op rij organiseert de Wereldfietser haar jaarlijkse beurs in Bussum. Hier kunnen beginnende en gevorderde fietsers ideeën opdoen en informatie krijgen over fietstochten van enkele dagen tot enkele maanden en langer. Er zijn lezingen, workshops en informatiestands. De beurs wordt gehouden in het Opleidingsbedrijf aan de Parallelweg 1. De beurs is van 10.00 tot 17.00 uur, entree € 5,-.

Stadswandeling

De Vereniging Vestingstad houdt weer een stadswandeling door Naarden. De wandeling duurt 5 kwartier. Er wordt gelopen vanaf de Utrechtse Poort, vertrek om 12.30 uur. Meelopen kost € 3,- voor volwassenen of € 2,- voor kinderen.

maandag 16 maart

Kunstcursus

Diana Kostman geeft in De Palmpit aan de Koekoeklaan het vervolg van haar cursus 'Grote vrouwen in de kunst'. De cursus start maandag om 14.30 uur. In deze reeks staan het leven en werk van zes bijzondere vrouwen uit de kunstgeschiedenis centraal. Aanmelden op diana.kostman@casema.nl. Kosten voor zes lessen € 87,50.

dinsdag 17 maart

Wandeltocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 in Bussum, o.l.v. Trudy Nederend. Start om 10.00 uur. De route en afstand zijn afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemers. Ook rolstoelers met begeleiders zijn welkom. Deelname is gratis en op eigen risico.

PCOB lezing

Kunsthistorica Lisette le Blanc bespreekt de historische kruiswegstaties van Aad de Haas in het kerkje van Wahlwiller in Zuid-Limburg. Locatie: Wilhelminakerk aan het Wilhelminaplantsoen te Bussum. Aanvang 14.00 uur. Entree gratis.

Lezing Rembrandt

De Antonius Hof opent de deuren voor een lezing van Wim Dooge over de verbeelding van het lijden door Rembrandt en enkele van zijn leerlingen. Aanvang 14.30 uur.

Historisch Café

Er wordt weer een Historisch Café gehouden. Deze keer vertelt Anton Kruft over de relatie tussen de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog. Het Historisch Café wordt gehouden in De Hoed aan het Adriaan Dortsmanplein in Naarden. Aanvang 20.00 uur.

Lezing Gooise Meren

Klaas Oosterom houdt in de achterzaal van de Wilhelminakerk een presentatie met foto's van bijzondere en historische plekken op het grondgebied van de nieuwe gemeente Gooise Meren. Aanvang 20.00 uur.

woensdag 18 maart

Lezing bedevaart

Er wordt een lezing gehouden en een documentaire vertoond in Bellefleur aan de Mackaylaan over 'Bedevaart door de natuur'. De documentaire gaat over de herders John Griffioen en Mirjam de Hiep. In 2007 kregen ze de opdracht om met hun kudde van 54 schapen van de Nederrijn dwars over de Utrechtse Heuvelrug tot aan de Gooimeerkust bij Naarden te lopen. Aanvang 14.00 uur, entree € 3,-.

Spelletjesmiddag

Wijkcentrum Spiegelwijck aan de Iepenlaan houdt een puzzel- en spelmiddag. Bezoekers kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur een spel spelen.

Schakeldiner

De Schakel, Kol. Verveerstraat 74 Naarden, verzorgt weer een driegangenmenu. Aanvang 16.45 uur, kosten € 7,50. Aanmelden kan op 035-6915300.