Hoe het verder moet met Heerschop als coach moet snel bekend worden.
Hoe het verder moet met Heerschop als coach moet snel bekend worden. Foto: Sjoerd Stoop

SDO-spelers zetten coach aan de kant

BUSSUM - De voetballers van SDO zetten geen stap meer op het veld zolang hoofdcoach Ronald Heerschop aan het roer staat. Dat hebben de spelers afgelopen week te kennen gegeven aan het bestuur van de club. De honneurs worden, tot nader order, waargenomen door Roberto Tessaro.

door Sjoerd Stoop

De spelers hebben problemen met de hoofdcoach. Volgens het bestuur komt het vooral doordat spelers en hoofdcoach anders denken over het voetbal. "De jongens voetballen al jaren samen en hebben vooral de afgelopen jaren een heel ander soort coach gehad. Nu staat er een andere coach voor de groep, wat strenger. Dat zorgt voor problemen tussen twee heel andere werelden. De vonk ontbreekt een beetje", zegt SDO-bestuurder Ron Peffer.

Dat de bom nu barst mag opvallend genoemd worden. Voetballend gaat het erg goed met SDO. De Bussumse eersteklasser doet mee met de top en maakt komend voorjaar kans om te promoveren naar de hoofdklasse. Mede door de goede resultaten werd enkele maanden geleden door het SDO-bestuur besloten om het contract van hoofdcoach Heerschop met een jaar te verlengen.

Komende week gesprekken
Over hoe het nu verder moet, moet de komende weken meer bekend worden. Volgens Peffer bestaat er 'geen grote kans' dat Heerschop straks weer voor de groep staat. "Maar er kan van alles gebeuren. We gaan eerst gewoon heel goed praten met z'n allen", zegt Peffer. "Ronald heeft het afgelopen jaar, maar ook al veel eerder, heel veel betekend voor SDO. Hem zomaar op straat zetten gaat veel te ver."

Heerschop houdt zelf de kansen op een terugkeer voor de groep open. "Als het gesprek goed verloopt en de spelers staan er achter, dan kunnen we er best over praten. Maar of dat gebeurt wordt afwachten. Als het al zo lang rommelt, kun je je afvragen of een gesprek alles oplost."

Zelf noemt Heerschop het voorval vooral heel erg vervelend. "We hebben allemaal het beste met SDO voor en voetballend gaat het veel beter dan verwacht. De spelers presteren heel erg goed. Toch was er de laatste maanden wat wrevel, het rommelde al wat langer. Erg jammer, want de club gaat me aan mijn hart. Voor mezelf was het afgelopen weekend ook even wennen om na 40 jaar verstek te moeten laten gaan langs het veld. Dat was heel erg raar."