Lia de Ridder, Wilbert van Waes en Kelly Turenhout-Stam.
Lia de Ridder, Wilbert van Waes en Kelly Turenhout-Stam. Foto: Bob Awick

Bussumse Watertorentjes om van te smullen

BUSSUM - De watertoren van Bussum, wie kent het markante gebouw niet? Vanaf nu is het ook mogelijk om je tanden in een watertorentje te zetten, aangezien er een chocolade-uitvoering op de markt is gebracht.

Bussumer Wilbert van Waes nam het initiatief tot het maken van de Bussumse chocolaatjes. Het idee erachter is dat het een leuk cadeau is voor vrienden en relaties. De Watertorentjes refereren niet alleen aan het gebouw, maar ook aan de chocoladehandel van Bensdorp die vroeger actief was in Bussum. Eigenlijk was het al een 'oud' plan van Van Waes, hij pleitte voor het maken van de relatiegeschenken toen hij nog in de Bussumse gemeenteraad zat. "Als inwoner heb je niks om cadeau te geven. De watertoren is een mooi symbool voor duurzaamheid en ik herinner mij nog goed hoe Bussum vroeger altijd naar chocolade rook." Van Waes kreeg destijds geen meerderheid in de gemeenteraad achter zich. In zijn afscheidsspeech vorig jaar sprak hij de wens uit dat de Watertorentjes er alsnog zouden komen. Dat doel is nu behaald.
Bij de presentatie van de chocolaatjes afgelopen dinsdag bij MTH accountants (de gebruiker van de watertoren) was namens de gemeente wethouder Lia de Ridder aanwezig. Zij kreeg de snoeperij uit handen van Kelly Turenhout-Stam van Chocolaterie Stam uit Bussum. Turenhout vertelt dat ze heerlijk smaken.
"Het ontwerp is in samenspraak met de betrokkenen gemaakt. Wij maken de chocolade helemaal zelf. We hebben gekozen voor een neutrale pralinévulling omdat iedereen dat lekker vindt", vertelt ze enthousiast. De Bussumse Watertorentjes zijn uiteraard te koop bij Chocolaterie Stam in Bussum aan het Veerplein.