Zo moeten de appartementen straks worden.
Zo moeten de appartementen straks worden. Foto: Bouwbedrijf Noordersluis

Plan voor appartementen op grasveld gewestgebouw

BUSSUM - Als alles volgens plan verloopt komen er appartementen op het stuk grond voor het Gewestkantoor aan de Brinklaan. Dat maakt de gemeente bekend. Er wordt vanavond een informatieavond gehouden over de plannen.

door Sjoerd Stoop

De grond voor het Gewestkantoor ligt nu nog braak, maar dat kan snel veranderen. Het Lelystadse bouwbedrijf Noordersluis heeft het plan om de grond te gaan bebouwen met appartementen. Er zouden 3 gebouwen moeten komen van 4 woonlagen. Al met al gaat het om 54 appartementen, verdeeld over de gebouwen. De bouw van de eerste twee appartementsgebouwen zou zonder problemen van start kunnen gaan. Als alles loopt zoals het moet lopen zou de bouw van de appartementsgebouwen volgend kwartaal aan kunnen vangen.

Er zouden 3 gebouwen moeten komen van 4 woonlagen

De gemeente Bussum hoeft alleen nog een vergunning te verlenen voor de bouw van de appartementen, het plan valt onder het bestemmingsplan. Alleen voor een derde gebouw moet het bestemmingsplan worden aangepast. De bouw daarvan zou het derde kwartaal van dit jaar van start kunnen gaan. Al met al zouden de appartementsgebouwen halverwege volgend jaar opgeleverd moeten worden. Tussendoor moet er meer bekend worden over de verhuur van de appartementen.
Voordat de gemeente de knoop doorhakt en de bouw van de appartementen toestaat, hoopt men eerst te horen hoe Bussumers over het plan denken. Er wordt vanavond om half zes een bewonersavond gehouden op het gemeentehuis. Om zes uur geeft bouwbedrijf Noordersluis een presentatie over de plannen voor de appartementen. Er wordt dan ook gesproken over de gevolgen van de bouw van de appartementen voor buurtbewoners, zoals eventuele parkeerproblemen.


Virus treft Wijzer

BUSSUM - Even paniek op het gemeentehuis gisteren toen bleek dat bestanden waren voorzien van een 'sleutel' door een Trojan-virus. De gemeente zegt dat de privacy van inwoners in geen geval in het geding is geweest.

De uitbraak vond plaats bij Wijzer, de uitvoeringsdienst Sociaal Domein van de gemeenten Naarden, Muiden en Bussum. "De uitbraak was geïsoleerd en was snel onder controle. Getroffen bestanden zijn via een back-up teruggezet", aldus de gemeente. Het virus was verstopt in een e-mail. Inmiddels is aangifte gedaan bij de Informatiebeveiligingsdienst (IBD).