Afbeelding

Groeten uit Bussumo

Nee, hoor, géén drukfout. Er bestaat op de wereld een heus plaatsje dat zo heet. Ontdekt in een oud register. En het hoe en het wat leest u hieronder.

Kort geleden waren twee ouderen druk bezig met verhuizen. Kleiner wonen, zoals dat heet. En daar stond dus de container, met mij vlak in de buurt natuurlijk. Spullen te over, die vlug in mijn oude Kadett werden ingeladen om veilig gesteld te worden.

Zo ook een grote oude atlas. Een Duitse 'Andrees Handatlas' uit 1901. In deplorabele toestand, want alles lag los en hier en daar gescheurd door elkaar. Toch, vanwege de kaarten zelf, niet om weg te gooien. Natuurlijk een kijkje in het register gewaagd en uiteraard Bussum opgezocht.
Tot mijn verbazing was het op Bussum volgende plaatsje Bussumo. Nou, dat smeekte om nader onderzocht te worden. Ik kwam uit in Afrika, zo'n beetje in het midden. Iets ten onder de evenaar. Zie de foto. De volgende stap was Google Earth. Doorgaans is daar alles te vinden wat er op aarde aan plaatsjes bestaat. Helaas ... géén Bussumo.

Wél bestaat er zoiets als de BusSumo en dat is dan een speciale Landrover, bij uitstek geschikt om door de bush te raggen. En dus, wie weet, ooit eens Bussumo aan te doen. Maar dan dient eerst te worden uitgevonden of het plaatsje inderdaad nog steeds bestaat. Een leuke klus voor de lezer die niets te doen heeft.