BFC voetbalde beter, maar maakte geen goals.
BFC voetbalde beter, maar maakte geen goals. Foto: Bob Awick

Weer geen goed resultaat

BUSSUM - Goed voetbal was afgelopen weekend onvoldoende voor BFC. De geplaagde Bussumse nummer laatst kon aan de Meerweg wederom geen goed resultaat boeken en verloor met 0-2 van De Meer.

De Amsterdammers startten fel en kregen de eerste fase van het duel goede kansen om de score te openen. Dat schudde BFC wakker. Daarna voetbalden de Bussumers sterk en kreeg BFC al snel meerdere goede kansen. Het ontbrak echter aan het vernuft om de bal ook achter de keeper van de tegenstander te werken. Zeker twee keer moest de doelman van de tegenstander redden op een schot van de sterk spelende jeugdspeler Tjerk Posthuma. BFC zette aan, maar kwam toch net tekort. Het was tekenend voor het duel.

Waar BFC vergat de score te openen, lukte dat De Meer. Vlak voor rust konden de Amsterdammers na een snelle counter de Bussumse achterhoede kloppen en de bal achter de doelman werken.

Na de rust moest BFC, zoals zo vaak de laatste weken, op jacht naar een tegentreffer. De Bussumers toonden veel vechtlust. Gaandeweg de helft werd het spel echter steeds gehaaster, waardoor de Bussumers fouten maakten. Toch waren er wel kansen op doelpunten. Net als voor rust bleven doelpunten achterwege. Met het verstrijken van de klok miste BFC steeds meer aan macht en kracht om doeltreffend door te breken.

BFC toont veel vechtlust, maar kan geen doelpunt maken

Aan de andere kant van het veld kon BFC echter ook voorkomen dat De Meer de voorsprong kon verdubbelen. De Amsterdammers kregen één grote kans, maar de BFC-doelman redde knap. De tweede Amsterdamse goal kwam vlak voor de slotfase.

Na de tweede treffer zette BFC nog een keer alles op alles om een nederlaag te voorkomen, maar dat had geen resultaat.

BFC staat na afgelopen weekend nog steeds op de laatste plaats. De achterstand op de concurrenten neemt toe. Komende zondag treffen de Bussumers koploper SCH'44. Met een stunt zou de ploeg voor even de laatste plaats kunnen verlaten.

Geen problemen voetbalsters
Met een afgetekende zege hebben de voetbalsters van BFC afgelopen weekend wederom bewezen dat ze terecht op de eerste plaats staan. De Bussumse koploper was met 0-5 een maatje te groot voor Maarssen.

BFC startte met scherp voetbal en zette Maarssen al snel goed vast. Er volgden al snel kansen. Namens BFC kon Isabeau Peters de score openen. De Bussumse voetbalster passeerde haar tegenstander en schoot strak raak. Na de goal zette BFC meteen door. Voor rust werd de score verdubbeld door Nina Roeten.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. BFC speelde sterk, Maarssen kon amper wat terugdoen en kreeg geen kans. BFC hervatte al snel met waar het voor rust mee begonnen was: scoren. Eerst kon Nina Roeten haar tweede goal van de dag maken na een benutte rebound, vervolgens zette Adelia Soares de stand op 0-4 na een knappe solo. BFC bleef druk zetten. Een strakke corner van Isabeau Peters belandde over alle spelers heen pardoes tegen de touwen, waarmee de 0-5 zeker was.

Met de zege zette BFC de fout van een week geleden recht en staat het weer los van de rest op de eerste plaats. De Bussumers hebben daarmee vooralsnog alle kans om komend voorjaar te promoveren.