Afbeelding
Foto: Yvette Geerts

Joep Lans

Pianoleraar en interim-manager, 57 jaar, Bussumer sinds 2003

Waar ben je in het dagelijks leven druk mee?
"Ik ben pianoleraar en sinds kort interim-manager bij een installatiebedrijf. Dat is door de verschillende werktijden goed te combineren en ook een leuke mix."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een deel voor mijzelf opzij zetten zodat ik me geen zorgen over mijn pensioen hoef te maken en een deel zou ik gebruiken om mensen die in financiƫle moeilijkheden zitten te ondersteunen. Niet als schenking, ik zou wel om een kleine rentevergoeding vragen. Ik ben geen filantroop, wel een idealist."

Heb je nog dromen?
"Ik zou graag huiskamerconcerten geven en spelen op kleinschalige podia."

Wat kijk je op televisie?
"Vooral nieuwsberichten en af en toe een film. Ook kijk ik graag naar reportages zoals Floortje Dessing die de wereld rondreist op zoek naar mensen met bijzondere verhalen."

Wie zou je graag nog eens ontmoeten?
"Allereerst mijn moeder, maar ook president Obama. Ik zou hem graag als leider van een belangrijk land tips geven. Eigenlijk heb ik wel tips voor alle wereldleiders over de onvrede die heerst in de wereld."

Wat doe je in je vrije tijd?
"Ik ga graag naar Filmhuis Bussum en vind het ook fijn om met goede vrienden te kletsen en samen te eten en een wijntje te drinken."

Op wie ben je trots?
"Op mijn vrouw omdat ik haar fantastisch vind."

Als je een dag de burgemeester van Bussum was, waar zou je je dan voor inzetten?
"De ouderenzorg zou ik onder de loep nemen, bijvoorbeeld de eenzaamheid, maar ook het onderwijs en ik zou me inzetten voor meer tolerantie. Waarbij ik besef dat je in een dag niet veel kunt doen."

Waar in Bussum kom je graag?
"Op de heide, daar wandel ik bijna elke dag."