Het klooster aan de Brinklaan.
Het klooster aan de Brinklaan. Foto: Sjoerd Stoop

Kloosterdeuren Mariënburg geopend voor publiek

BUSSUM - Hoe ziet het klooster Mariënburg er van binnen uit? Aanstaande vrijdag gaan de kloosterdeuren eenmalig open voor publiek en is er onder andere een rondleiding door het monumentale pand aan de Brinklaan.

De open dag wordt gehouden omdat de nonnen binnenkort verhuizen. De zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort hebben 135 jaar in Mariënburg gewoond. Voordat de zusters in het voorjaar naar Amersfoort verhuizen, willen ze hun klooster openstellen voor belangstellenden.
Wie het klooster wil bezoeken kan tussen 10.00 en 16.00 uur langskomen. Delen van het kloostergebouw zijn toegankelijk. Er is een tentoonstelling ingericht en er worden spulletjes verkocht die in het klooster zijn gebruikt. Verder kan men voor € 12,50 voorinschrijven op het boek 'Zicht op Mariënburg', dat in samenwerking met de Historische Kring Bussum wordt uitgegeven. Dit boek zal later in het voorjaar in beperkte oplage uitkomen, maar dan kost het € 18,50. Voor het boek hebben zich al bijna 200 belangstellenden gemeld.