Nostalgie aan het Veerplein.
Nostalgie aan het Veerplein. Eigen foto

Afscheid na 32 jaar Jeannette Mode

BUSSUM - Na 32 jaar, precies op de helft van haar leven, besloot Jeannette van Jeannette Mode aan het Veerplein dat het mooi geweest was. Ze sluit eind maart de deuren van haar goed lopende dameskledingzaak en gaat haar verdere leven verdelen tussen Italië en Nederland. Ze neemt daarmee ook definitief afscheid van de modewereld.

"Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen 32 jaar. De beslissing om te stoppen heb ik geleidelijk genomen. Het was een proces dat ik in ben gegaan en ik wil deze periode van mijn leven echt afsluiten. Ik verheug me er erg op om wat rustiger te gaan leven. Ik ga het ook niet missen, ik ben niet het type om achterom te kijken." Dat ze zelf de beslissing heeft kunnen nemen om te stoppen en niet is gedwongen om haar deuren te sluiten geeft haar een goed gevoel. "Ik heb altijd een goed zakelijk inzicht gehad, dat heeft mij geholpen om mijn bedrijf gezond te houden." Bij de start van Jeannette Mode kreeg Jeannette veel steun van haar ouders en broer. "Binnen 17 dagen kon ik de zaak openen en voordat ik het wist was ik op weg naar Parijs, Milaan, Florence en Hamburg voor de inkoop." Tien jaar lang was haar moeder haar rechterhand.
Jeannette betrok haar medewerksters ook graag bij de winkel en de meeste werkten er dan ook langere tijd. "Als ze vijf jaar in dienst waren mochten ze mee op inkoop naar het buitenland. Italië, Parijs, Hamburg en Brussel waren duidelijk favoriet bij de dames", zegt Jeanette glimlachend. Kenmerkend voor de collectie zijn de natureltinten en basisitems van mooie merken. Jeannette: "Ik koop niets in dat ik zelf niet mooi vind. Mijn eigen smaak, sportief klassiek, is leidend en uitbundige kleuren zul je hier niet aantreffen." Een eventuele overnamekandidaat die zich nog meldt is van harte welkom geeft Jeannette aan. "Ik zal het natuurlijk fijn vinden als de stijl voortgezet wordt en ook veel van de mooie merken die ik al die jaren heb verkocht, gevoerd blijven. Natuurlijk heb ik daar geen zeggenschap over; als ik stop, dan stop ik ook echt." Jeannette hoopt nog wel veel van haar klanten de komende maanden te zien.

Eenvoud en basicmerken sieren nog steeds de rekken.