Veel aandacht van het publiek.
Veel aandacht van het publiek. Foto: Bastiaan Miché

Plaatsen loopbrug: uniek moment

BUSSUM - Een machtig gezicht was het plaatsen van de nieuwe loopbrug over het spoor bij station Bussum-Zuid. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. ProRail had het hele weekend het treinverkeer stilgelegd om deze enorme operatie goed te kunnen uitvoeren.

De brug is van hardhout en is maar liefst 27 meter lang, 3,5 meter hoog en 4 meter breed. Het hele gevaarte van 38 ton zwaar werd op zijn nieuwe plek gehesen met behulp van een hoge kraan.

De werkzaamheden trokken veel publiek dat dit wel van dichtbij wilde zien. Daartoe was alle gelegenheid. Zowel op het perron als vanaf de oude loopbrug kon men alles goed zien. Gelukkig was het prachtig weer en daar werd volop van genoten. Onder de belangstellenden werd gratis koffie en erwtensoep uitgedeeld.
ProRail wil halverwege het jaar de nieuwe brug in gebruik nemen. Deze brug biedt reizigers de mogelijkheid om ook met de lift aan de andere kant van het spoor te komen. Daarmee gaat een langgekoesterde wens in vervulling. De oude loopbrug wordt ergens in juni weggehaald.

Bijna op z'n plek.
Gratis koffie voor de belangstellenden.
De loopbrug in de lucht.
Het hele weekend werd er hard gewerkt.
De traverse ligt op zijn plek.
Een spannend moment: de brug hangt boven het spoor.