Dieuwertje Schuringa.
Dieuwertje Schuringa. Foto: Yvette Geerts

Vivante Chiropractie geopend

BUSSUM - Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie Chiropractie in Bournemouth in Engeland en sinds half januari runnen Vincent Gimbrère en Dieuwertje Schuringa samen Vivante Chiropractie aan de Mezenlaan 13.

Een eigen praktijk was voor deze jonge en enthousiaste ondernemers een logische keuze. Dieuwertje: "We kunnen doen wat we graag willen: mensen op verschillende vlakken helpen, niet alleen op het gebied van beweging, maar ook met voeding." In de praktijk komen er vooral veel mensen met rug- en nekklachten. Niet zo verwonderlijk, want chiropractie is vooral bekend als 'het manipuleren (kraken) van de ruggengraat', terwijl er niet altijd wordt gekozen voor manipulatie. Dieuwertje: "We kijken altijd naar de klacht: soms ligt de oorzaak in een verkeerde houding of bewegingspatroon, soms zijn het vastzittende spieren of gewrichten die niet goed bewegen. Of er wel of geen manipulatie wordt toegepast hangt enerzijds af van de klacht, maar ook leeftijd speelt een rol. Dieuwertje: "Jonge kinderen, baby's en ouderen vragen om een ander soort behandeltraject."
Vanuit de praktijk werken ze samen met verschillende disciplines, waaronder fysiotherapeuten, mensendieck en sportmasseurs. In de toekomst willen ze graag een multidisciplinair gezondheidscentrum in Bussum opzetten.