Jongens proberen schoonspringen uit.
Jongens proberen schoonspringen uit. Foto: Bastiaan Mich

Onbekende watersporten centraal

BUSSUM - De 20-jarige Servaas Steenbergen heeft gisteren zijn medestudenten kennis laten maken met allerlei onbekende watersporten. De locatie van het handelen was in sportcentrum De Zandzee in Bussum. Niet zo verwonderlijk, aangezien de student, die momenteel in Naarden woont, zijn hele jeugd in Bussum doorbracht.

Servaas is wat je noemt een sportieve jongen. Hij speelde voorheen bij SDO, momenteel speelt hij zaalvoetbal bij NVC en hij houdt van kickboksen. Op zijn opleiding Sport, Management en Ondernemen is hij ook dagelijks in de weer met allerlei sporten, van turnen tot judo.

Evenement
Voor zijn opleiding moest hij samen met drie medestudenten een bedrijfje opzetten en een sportevenement opzetten. Tijdens het evenement, dat gisteren werd gehouden, konden ongeveer 60 leerlingen ruiken aan sporten zoals schoonspringen en poolvolleybal.

Servaas vertelt hoe het evenement tot stand kwam. "Zwembad De Zandzee reageerde direct enthousiast op mijn verzoek en dus konden we twee uur lang gebruikmaken van het zwembad. Ook kregen we alle medewerking van de Gooise Onderwatersport Vereniging die een onderwaterhockeyclinic heeft gegeven. Het doel was om de toekomstige sportmanagers alert te maken op onbekende watersporten. We hebben bijvoorbeeld aquaboxing beoefend; dat lijkt op aquajogging, wat veel mensen wel kennen. De deelnemers liggen in het water en krijgen gewichten in hun handen. De trainer schreeuwt vanaf de kant wat de bedoeling is. Ik kan je wel vertellen dat het heel zwaar is om te boksen in het water."
Opleiding
Wat Servaas na zijn opleiding gaat doen, weet hij nog niet. "Ik ben afgelopen september begonnen met deze opleiding. Sport heeft mijn interesse, net zoals leiding geven. Ik hoop de komende jaren duidelijk te krijgen wat mij het beste ligt. De opleiding is vrij breed. Je kunt in ieder geval na je afstuderen als sportmanager allerlei evenementen organiseren zoals bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd. Het lijkt mij in ieder geval heel leuk om de komende jaren uit te zoeken wat ik precies met deze opleiding wil gaan doen."

Studenten actief in De Zandzee.