Iedereen is bij met de mooie opbrengst.
Iedereen is bij met de mooie opbrengst. Foto: Bob Awick

Inzamelingsactie goed voor 3969 pakken koffie

BUSSUM - De voorzitters van beide voedselbanken in het Gooi, Naarden/Bussum/Hilversumse Meent en Gooi en omstreken, hebben maandagavond in de Vernissage in Bussum uit handen van de Lionsclub Bussum Godelinde en Lionsclub Gooiland een enorme cheque overhandigd gekregen. Deze cheque was het resultaat van de in december gehouden inzamelingsactie 'vergeten Douwe Egbertspunten'.

Het was een landelijke actie die vorig jaar ruim 42 miljoen punten opleverde en dit jaar stond de teller al snel op 45 miljoen punten. In het Gooi werden in totaal 1.984.710 DE-punten ingezameld. Saskia Haanappel van Lionsclub Gooiland was net als alle andere aanwezigen onder de indruk van het aantal. "De beide serviceclubs in het Gooi deden voor het eerst mee met deze landelijke actie en we wisten niet wat we konden verwachten. Maar zo veel punten, daar durfde niemand rekening mee te houden; we hadden het aantal gedoneerde punten redelijk onderschat en het tellen werd pas zondagmiddag afgerond", aldus een enthousiaste Haanappel.
In de boxen zaten naast DE-punten ook briefjes met hartverwarmende teksten en oude DE-trommeltjes gevuld met punten. De inzamelingsbussen stonden in de maand december op verschillende locaties in Bussum, Naarden en Hilversum. Vooral de bussen die bij Albert Heijn geplaatst waren en bij de lokale detailhandel, zoals de slager en de sigarenboer, waren overvol.
De 3969 pakken koffie vertegenwoordigen een waarde van bijna € 12.000. Douwe Egberts heeft beloofd dit aantal te verhogen met 15%. In februari zal Douwe Egberts beginnen met het uitleveren van de pakken koffie.