Dummie de Mummiespecial in Filmhuis Bussum.
Dummie de Mummiespecial in Filmhuis Bussum.

woensdag 7 januari

Mahjongcursus

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start tijdens de spelletjesmiddag op woensdag ook met een mahjongcursus en/of backgammoncursus o.l.v. Annalou Mantz van 14.00 – 16.00 uur. Prijs € 10,- per 8 lessen (met mogelijkheid tot continuering). Aanmelden op 035-6982392.

Muziekochtend

De ANBO houdt een muziekochtend over Mozart als Operacomponist. Claire Verlinden vertelt. De ochtend wordt gehouden in Wijzer aan de Landstraat 80. Aanvang 10.30 uur, entree € 3,-.

donderdag 8 januari

Nieuwjaarsreceptie

Bellefleur houdt haar nieuwjaarsreceptie. Vanaf 15.00 uur kunt u terecht voor een gratis hapje en een drankje. Wijkontmoetingscentrum Bellefleur is gelegen aan de Mackaylaan 11a in Naarden.

Bridgen

Denksportcentrum Bussum: Bridgen onder Begeleiding. Dit is ideaal voor huiskamerbridgers en mensen met weinig wedstrijdervaring om weer eens de puntjes op de i te zetten en de ingeslopen fouten te analyseren. Met behulp van een digitaal schoolbord wordt een bied- of afspeelprobleem behandeld. Daarna worden er 18 spelletjes gespeeld. Inschrijven kan als paar of alleen. Kosten: € 4,- per persoon. Aanvang: 13.30 uur.

vrijdag 9 januari

Klaverjastoernooi

Klaverjasvereniging De Meent speelt elke tweede vrijdag van de maand in het wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent een koppeltoernooi. De eerste is 9 januari 2015. Aanvang 20.15 uur. Deelname kost 3 euro. Aanmelden: 035 - 69 34133.

Diner in De Schakel

De Schakel houdt een 3-gangendiner. Kosten: 6 euro inclusief een glas wijn. Iedereen is welkom vanaf 17.15 uur. Vol is vol. Adres: Kol. Verveerstraat 74 Naarden, tel. 035-6915300.

Expositie

Rieke Harder exposeert in het Naarderheem te Naarden met olieverfschilderijen en aquarellen. Voor informatie en enkele foto's zie www.Naarderheem.nl en kijk op 'Naarderheemgalerie'.

zaterdag 10 januari

PvdA ombudsman

Vanaf 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor veel zorg- en ondersteuningstaken. In Bussum is dit wat de PvdA betreft goed voorbereid door de gemeente. Iedereen die nog vragen heeft, bijvoorbeeld over de huishoudelijke hulp, kan langskomen bij de PvdA Ombudsman. Die heeft iedere zaterdag in buurtcentrum de Palmpit een spreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur. Iedereen met vragen over zorg en ondersteuning kan hier binnenlopen.

BoodschappenPlusBus

A.s. zaterdag gaat de bus naar het Stedelijk Museum in Amsterdam en zondag naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Maandag kunt u mee naar Hilversum naar 'Tijd voor Max'. Dinsdag is er weer het populaire Mystery Diner. Woensdag staat Leiden op het programma, het Rijksmuseum van Oudheden. Gezellig samen wokken kunt u op donderdagavond in Huizen en vrijdag is er weer een verrassingstocht. De week sluiten wij af met een rondvaart in Amsterdam op zaterdag en een bezoek aan het IJsbeelden Festival in Zwolle op zondag. De nieuwe week starten wij maandag met een bezoek aan het Anatomisch museum Radboud UMC in Nijmegen. Ook in 2015 blijven wij nog veel meer leuke uitjes bieden. Kijk eens op onze site versawelzijn.nl/bpb. Om u op te geven en voor andere vragen kunt u bellen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-12.00 uur: 035-7504192.

zondag 11 januari

Muzikale middag

In De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 geeft Marianne Schilt een pianoconcert met klassieke muziek. De periode hiervan is vanaf J.S. Bach 1685-1750 tot meer hedendaagse componisten. Natuurlijk laat zij ook diverse werken horen van componisten waarover zij vertelt. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,-.

Dummie de Mummie-'special'

In Filmhuis Bussum is vanaf 13.30 uur een speciale voorstelling van de succesvolle kinderfilm 'Dummie de Mummie'. De Bussumse Sophie Cohen, die de rol van Anne-Lies speelt, is na afloop aanwezig om alle vragen die er over de film zijn, te beantwoorden. 'Dummie de Mummie' is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten en is met meer dan 330.000 bezoekers nu al een bioscoophit. Kaarten zijn te koop of te reserveren aan de kassa, via www.filmhuisbussum.nl of via de reserveringslijn van Filmhuis Bussum, tel. 035-693 86 94. Deze is bereikbaar tijdens de openingstijden van de kassa.

maandag 12 januari

Cursus

In De Palmpit start een cursus 'In verf verhaald'. In deze cursus van 8 lessen van anderhalf uur zal gekeken worden naar de verhalen die de kunstwerken ons vertellen en welke symboliek de kunstenaar heeft gebruikt. De kosten van de cursus bedragen € 107,50. Opgeven op 035-8884795.

Tabletcursus

Bellefleur aan de Mackaylaan houdt een tabletcursus voor Android-tablets. De cursus duurt 5 lessen en start op 12 januari. Kosten € 45,-. Opegeven op wocbellefleur@versatel.nl of op 035-6953117. Deelnemers nemen hun eigen tablet mee.

Cursus

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start weer met een cursus digitale fotografie. Hierbij leert u foto's van de digitale camera op de computer te zetten, in verschillende mappen te plaatsen en zo nodig te hernoemen. Ook wordt er behandeld hoe u foto's kunt bekijken, bewerken, afdrukken, in een tekst kunt plaatsen en hoe u er een fotoalbum van kunt maken en wordt het programma Picasa behandeld. De cursus kost € 35,- voor 6 lessen. Aanmelden op 035-6930789.

Lezing Rick Benjamins

Het CCIV organiseert een lezing die wordt verzorgd door professor dr. Rick Benjamins. Het thema is: postmodern, wat betekent dat? De inleider zal een heldere karakteristiek van het postmoderne denken geven, omdat zijns inziens dit postmodernisme ook aan geloof en theologie een zinnige bijdrage kan leveren. Locatie: Spieghelkerk. Aanvang: 20.00 uur.

Seniorencafé

De ANBO houdt iedere maandag van 10.30 tot 12.00 uur een seniorencafé bij Stokjes en Lepel in de Nassaustraat in Bussum. Iedereen is welkom voor een gezellig gesprek.

Cursus buikdansen

Dansschool Roos Belinfante start weer beginnerscursussen buikdansen. De oriëntaalse dans, ook wel buikdans genoemd, is een verfijnde, sierlijke en krachtige dansvorm. Deelnemers komen letterlijk en figuurlijk lekkerder en soepeler in hun vel te zitten. Inschrijven via romarema@online.nl of telefonisch via 06-10473064. Kijk voor meer info op www.roosbelinfante.nl.

Roos Belinfante start weer met een buikdanscursus.