De winkel aan het Julianaplein.
De winkel aan het Julianaplein.

Wereldwinkel 20 jaar

BUSSUM - De Wereldwinkel aan het Julianaplein in Bussum bestaat precies twintig jaar. De komende tijd wordt het jubileum gevierd met kortingsacties. Ook hoopt de winkel dat er nog meer mensen binnen komen lopen, want het assortiment is de afgelopen periode flink met de tijd meegegaan.

"Mensen zijn steeds opnieuw verrast door de grote variatie aan producten uit ontwikkelingslanden. Niet alleen fairtrade koffie, thee en chocolade, maar ook een diversiteit aan geschenkartikelen en gebruiksvoorwerpen. Altijd exclusief, omdat het meestal met de hand is gemaakt", vertelt een woordvoerder namens de winkel.

Het laatste jaar worden steeds meer duurzame artikelen verkocht. Een voorbeeld hiervan is de Dopper: een goed alternatief voor plastic flesjes. De Dopper is kleurig, afwasbaar en erg in trek bij scholieren. Een ander nieuw initiatief is de kromkommersoep tegen voedselverspilling. Gekke groenten die vanwege hun vorm, kleur of grootte of overproductie anders zou worden verspild, komen terug in de soepjes die erg populair zijn. Daarnaast is het duurzame artikel 'Seepje' erg in trek. "Dit is een 100 procent plantaardig en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Zo kunnen we de wereld schoner en mooier wassen."