Stichting Pampus bestaat 25 jaar.
Stichting Pampus bestaat 25 jaar. Foto: Christian Pfeiffer

Pampus maakt zich op voor jubileumseizoen

MUIDEN - Een feestje voor de kust van Muiden: de Stichting Forteiland Pampus bestaat 25 jaar. 1 april gaat het eiland weer open voor bezoek.

Het jubileum is voor de stichting reden om er een bijzonder seizoen van te maken. Er staan veel activiteiten op de planning. Zo opent half april een openluchtfoto-expositie over de Stelling van Amsterdam en komen er in de meivakantie piraten naar Pampus.

Pampus kwam 25 jaar geleden in handen van de Stichting Forteiland Pampus voor de som van fl. 50.000,-. Tijdens de schoolvakanties en lange weekenden zijn er activiteiten speciaal voor gezinnen met kinderen, met als start het paasweekend. Activiteiten zoals Wie vindt de Choco Pampus Paashaas, eierraces, knutselen en de wedstrijd Maak een selfie met de Paashaas. Op tweede paasdag is Pampus aanwezig tijdens Vlaggetjesdag in Muiden, met een informatiekraam en optredens van het Pampuskoor.

Ook in 2015 vertelt Pampus het historische verhaal van de Stelling van Amsterdam en de ondiepte Pampus in de VOC-tijd op steeds nieuwe manieren. Bijvoorbeeld met de openluchtblow-upfoto-expositie 'tentoonStelling' die vanaf 18 april is te zien. Of met het maritieme evenement SAIL Pampus op tweede pinksterdag, in samenwerking met Zeilvloot Muiden. Vanaf 1 april staan de deuren van Forteiland Pampus weer wagenwijd open.
Tickets voor de overtocht en het bezoek aan Pampus kunnen nu al met online korting worden geboekt.

De Stichting Forteiland Pampus is een culturele instelling die nagenoeg zonder subsidies Pampus in stand houdt en exploiteert. De Stichting Forteiland Pampus heeft een maatschappelijke opdracht: behoud en openstelling van Forteiland Pampus.