Theater was al eerder in Bussum.
Theater was al eerder in Bussum. Foto: Bob Awick

Theater moet brug tussen gemeente en Muider slaan

MUIDEN - Het doel is om een 'gedachteuitwisseling' tussen Muiders en gemeente op gang te brengen: dinsdag treedt in de Kazerne het Bussumse gezelschap 'Theater Draad' op.

In de voorstelling 'Tijd voor Samen' wordt de dialoog met de Muiders gezocht. Die mogen langskomen om te vertellen hoe zij het contact met de gemeente vinden en wat zij van de gemeente verwachten. De verhalen die worden aangedragen worden meteen verwerkt in het toneelstuk. "Improvisatietheater, zo heet dat", vertelt Marius Gosschalk van de theatergroep.

Hij nodigt alle Muiders om langs te komen. In de zaal zit een medewerker van de gemeente die meeschrijft. Uiteindelijk moet op deze speelse manier het beleid van de gemeente beter worden. "We hebben het eerder in Bussum gedaan en dat was een groot succes, kan ik wel zeggen. Het was druk in de zaal en we hebben leuke verhalen gehoord. Door het meteen verwerken van de voorbeelden in het theater wordt de toon toch allemaal een stuk luchtiger", zo vervolgt Gosschalk. Hij verwijst ook naar de grote veranderingen die de gemeenten doormaken, nu er veel zorgtaken door de gemeente uitgevoerd worden.

Het is op verzoek van de voltallige gemeenteraad dat de theatergroep nu in Muiden neerstrijkt. Gisteren was Muiderberg al aan de beurt. En niet alleen problemen hoeven aan de kaak te worden gesteld, ook verbeteringen, suggesties en al het andere dat onder de dienstverlening van de gemeente valt, zijn welkom.
Het theatergezelschap Theater Draad treedt dinsdagavond 17 maart in de Kazerne op met de voorstelling 'Tijd voor Samen'. De toegang is gratis en alle Muiders zijn vanaf 20.00 uur welkom. Vooraf aanmelden via Jur Jongman van de gemeente:
j.jongman@muiden.nl.