Beslissing KNSF-terrein uitgesteld tot februari.
Beslissing KNSF-terrein uitgesteld tot februari. Foto: Yannick uit den Boogaard

Tot het najaar geen beslissing over KNSF

MUIDEN - De gemeente Muiden vraagt weer uitstel voor een besluit over het bouwplan op het KNSF-terrein. Op zijn vroegst wordt het bestemmingsplan nu in het najaar verwacht.

door Christian Pfeiffer

Dat heeft het college van B en W dinsdagavond na uren van overleg besloten. De Muider gemeenteraad was vorige week al op de hoogte gebracht van de problemen, gisteravond (dinsdag) zijn ook de raadsleden van fusiepartners Naarden en Bussum bijgepraat.

"De aanleiding voor dit besluit is een aantal ingediende zienswijzen die aangeven dat er een te hoge concentratie stikstof verspreid wordt op het natuurgebied het Naardermeer als gevolg van de ontwikkeling van De Krijgsman. Verschillende modellen zijn getoetst en nieuwe berekeningen hebben aangetoond dat er inderdaad sprake is van een te hoge concentratie stikstof in dit gebied. De strikte juridische wetgeving daaromtrent laat dit niet toe. Daarmee wordt het noodzakelijk om alsnog een milieueffectrapportage uit te voeren", zo meldt de gemeente.

En dat betekent uitstel. "Het is jammer dat het plan later wordt vastgesteld, alleen bij een project als De Krijgsman heb je naast de gewenste snelle en geplande voortgang ook oog te hebben en rekening te houden met belangen en zienswijzen van derden. We hebben nog steeds een gezamenlijk doel, namelijk: komen tot een gedragen besluit over het bestemmingsplan dat nog steeds in 2015 door de gemeenteraad van Muiden wordt vastgesteld", geeft Rob Meerhof aan. De PvdA noemt het een flater. "We hebben er meerdere malen op gewezen dat het ter visie gelegde bestemmingsplan kansloos zou zijn bij de Raad van State", aldus fractievoorzitter Jan Hylkema. "Het is natuurlijk treurig dat in Naarden en Bussum de tegenstanders van de fusie door al dit bestuurlijke gepruts van het college luid roepen dat ze nu zeker niet verder willen gaan met de fusie", zo stelt raadslid Fred Winnubst.