Voor het eerst kon er geschaatst worden op de Brink. Daar werd veel gebruik van gemaakt.
Voor het eerst kon er geschaatst worden op de Brink. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Foto: Yannick uit den Boogaard

Topdrukte op succesvolle Winterfair Muiderberg

MUIDERBERG - Een recordaantal bezoekers, afgelopen weekend tijdens de Winterfair in Muiderberg. De organisatie spreekt van een groot succes.

door Christian Pfeiffer

Het winterse festijn werd, zoals gebruikelijk, ook dit jaar weer op de Brink gehouden. Voor het eerst kon er geschaatst worden: zaterdag en zondag konden Muiderbergers de ijzers onderbinden op een speciaal aangelegde kunstijsbaan. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Zaterdagavond werd rondom die schaatsbaan de traditionele Winterfair gehouden.

Urenlang vermaak
"Een deel van de bezoekers kwam zonder twijfel af op de schaatsbaan die dit jaar te vinden was in het midden van de fair. Rondom de schaatsbaan waren vele gezellige kraampjes in winterse sferen. Jong en oud kon zich zo urenlang vermaken", zo vertelt Cleo Diesveld van de organisatie.

Ook de georganiseerde lampionnenoptocht was een groot succes: meer dan 250 kinderen liepen mee in de lichtjestocht door het bos.

Uitstraling
Het is allang niet meer zo dat alleen Muiderbergers naar de Winterfair komen. "Het begint echt al een begrip te worden in de wijde omgeving, merken we aan het grote aantal bezoekers dat van buiten Muiderberg op de Winterfair afkwam. Er waren niet alleen veel bezoekers uit Muiden en Muiderberg, maar ook uit de rest van het Gooi en Almere", vertelt Peter Wegman, bestuurslid van de Stichting Muiderbergse Feesten.

Ook is het duidelijk dat deze succesvolle editie een vervolg krijgt. "De Winterfair zal dan ook zeker volgend jaar weer georganiseerd worden, hopelijk opnieuw met een schaatsbaan gesponsord door het Ontwikkelingsfonds Muiden en de Muidertafel", aldus Wegman.

'Winterfair op de Brink heeft uitstraling in de hele regio'

Steun
Want met de steun aan de Winterfair en aan de komende Muidermarkt vrijdag (zie onder aan deze pagina) laten het Ontwikkelingsfonds en de Muidermarkt zien waarvoor ze vorig jaar werden opgericht: als steun voor de lokale economie in Muiden en Muiderberg. De functie als toeristische trekpleister moet worden gestimuleerd, nu met financiƫle hulp van de Muidertafel en het Ontwikkelingsfonds Muiden. De twee zijn nauw met elkaar verbonden.

Kort door de bocht: de Muidertafel bedenkt en het Ontwikkelingsfonds stelt het geld beschikbaar. Dat geld komt van de OZB op niet-woningen. Op dit moment staat er meer dan 60.000 op de rekening. Naar verwachting komt er elk jaar zo'n 30.000 euro beschikbaar. Leuke initiatieven kunnen op regelmatige basis of eenmalig worden gesteund.

Loket
Overigens is dat niet het enige waar het initiatief van de Muidertafel toe heeft geleid. De gemeente Muiden heeft ook een apart loket geopend op het gemeentehuis waar Muider ondernemers terechtkunnen.

Een speciale ambtenaar is aangesteld om de schakel te gaan vormen tussen gemeente en bedrijven. Snelle beantwoording van vragen moet hiermee geregeld worden: een stimulans voor lokale ondernemers.