Afbeelding
Foto:

Jan Bovenlander

Bekend van: Muideninfo.nl
Muider sinds: 1981
Leeftijd: 66

Muideninfo.nl?
"Sinds 2000 vanwege de megalomane plannen om een aquaduct te financieren met een 'Manhattan aan de Vecht'. Toen Muideninfo.nl blootlegde dat deze plannen op misleiding berustten, was de reputatie als kritisch volger van de politiek gevestigd."

Hoezo misleiding, door wie?
"Wethouder Schulp. Die werd door Rijkswaterstaat en de gemeenteraad op het matje geroepen. Maar hij bleef gewoon zitten."

Het is wat rustig op de site?
"Da's ook geen wonder. Jaren geleden was Muiden nog slagvaardig en had ik het idee verschil te maken. Maar het kleine Muiden heeft het moeten afleggen tegen sterkere krachten. Dat is niet correct verlopen en de Muider politiek is daar mede debet aan."

Hoe nu verder in de toekomst?
"Er komt een fusie aan. Onder de huidige omstandigheden moeten we dat als een zegen beschouwen. Hoewel het misschien nog erger kan wanneer de toekomstige raad van Groot-Bussum zich helemaal niet interesseert voor onze problemen. En ons inwrijft een miljoenenschuld te moeten erven."

Met wie zou u eens een goed gesprek willen?
"Ik zou het gesprek met Johan Remkes willen voortzetten om te weten waarom de overheid zich zo door de KNSF laat chanteren. Objectief gezien hebben ze geen poot om op te staan, maar toch…"

Favoriete plek in Muiden?
"De Natuurboulevard, vanaf de Westbatterij."

Welk lokaal nieuws houdt u bezig?
"Dat betreft voornamelijk onze leefomgeving en de kwaliteit van het bestuur."

Als u een dagje burgemeester van Muiden was...
"... dan zou ik ervoor zorgen dat ik dat bleef, de bezem halen door megalomanie. En ons garagestraatje laten opknappen."

Verder nog iets leuks…?
"Nou, zo leuk was dit niet."