Rob Meerhof bij de presentatie Bloemendalerpolder.
Rob Meerhof bij de presentatie Bloemendalerpolder. Foto: Christian Pfeiffer

Rob Meerhof vertrekt als burgemeester naar Oostzaan

MUIDEN - Erg onverwachts is het niet: Rob Meerhof vertrekt zeer waarschijnlijk als wethouder en wordt burgemeester in Oostzaan. Wimar Jeager ging hem voor en werd wethouder in Hilversum. Henny Timmerman blijft als enige wethouder achter.

door Christian Pfeiffer

Rob Meerhof en Wimar Jeager werden begin 2012 aangetrokken om de rust in politiek Muiden terug te krijgen. Een diep wantrouwen tussen de Muider partijen maakte besturen in het stadje moeilijk. Jeager en Meerhof waren de zwaargewichten die het Muider gemeentehuis binnenkwamen om de boel te begeleiden. Meerhof uit IJmuiden was onder meer gedeputeerde van de provincie Noord-Holland geweest.

In dat licht is het niet zo vreemd dat Meerhof nu vertrekt. Hij is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Oostzaan, een dorpje van ruim 9.000 inwoners bij Westzaan en Assendelft. Hij heeft zelf gesolliciteerd.
Interessanter is hoe het nu verder gaat in Muiden. Meerhof had de Buitenhaven, de gemeentelijke begroting, bouwen in de Bloemendalerpolder en natuurlijk het KNSF-terrein in het dossier. Of je het eens bent met de plannen of niet, maar onder Meerhof (en Jeager) werden er de afgelopen jaren grote slagen gemaakt in de dossiers. Wie gaat dit nu oppakken?

En wat betekent dit voor de bouwplannen op het KNSF-terrein? De behandeling daarvan is al uitgesteld tot begin volgend jaar. Betekent het vertrek van Meerhof dan meer vertraging? Een nieuwe wethouder kan anders over de zaken denken en zal zich moeten inlezen.

Pas over enkele weken moet duidelijk zijn of de benoeming van Rob Meerhof als burgemeester van Oostzaan doorgaat.