Verkeersborden doen suggereren dat je hier nog steeds kunt fietsen, maar een betonnen vangrail en  containers maken doorrijden onmogelijk.
Verkeersborden doen suggereren dat je hier nog steeds kunt fietsen, maar een betonnen vangrail en containers maken doorrijden onmogelijk. Foto: Hans Peijs

Winkels op IJburg hebben het drukker na afsluiten Nuonweg

MUIDEN - Waar doen de IJburgers hun boodschappen na het afsluiten van de Nuonweg richting Maxis eind juli?

Supermarkten op IJburg hebben het iets drukker en het is ook drukker bij Albert Heijn in Amsterdam-Noord, maar of de nieuwe klanten IJburgers zijn, is niet bekend. Ook staat vast dat veel IJburgers het omrijden voor lief nemen en alsnog naar Maxis gaan. Maar er zijn ook IJburgers die Maxis links laten liggen. Hypermarkten Holland, de eigenaar van Maxis, merkt in elk geval dat het stiller is geworden en bereidt een schadeclaim voor van 3,5 miljoen euro.

Maxis is vanaf IJburg sinds 25 juli visueel niet, maar in autokilometers wel verder weg dan het was, maar is niet onbereikbaar en is ook niet ruim 17 kilometer omrijden zoals enkele maanden geleden door voorstanders van het openhouden van de weg werd gesteld. De Maxis is vanaf IJburg te bereiken via de parallelweg naar Maxis, zij het dat je dan wel bij Diemen-Noord of bij een parkeerterrein aan de rechterkant, vlak nadat je van de brug afrijdt, moet keren (beide zijn toegestaan). Vanaf de Pampusplaan naar Diemen-Noord is het 3,8 kilometer en dat is rond 2 kilometer langer dan de afstand was voor de afsluiting. Terug is het ruim 3 kilometer meer omrijden. Deze weg mag vanaf de Maxis namelijk niet in worden gereden waardoor je moet omrijden via de A1 en dan afslag Diemen/IJburg (dat is heen en terug 3,4 kilometer om). Dat het inrijverbod op de ventweg vrij massaal wordt genegeerd, is vers 2. Opvallend: hier rijdt redelijk veel politie, maar tot nu toe is er niet veel gecontroleerd op handhaving van het inrijverbod.

Minder klanten
Na de afsluiting van de weg zijn de kruitdampen in elk geval nog lang niet opgetrokken. Hypermarkten Holland is tegen het besluit om de weg af te sluiten in beroep gegaan en merkt nu al dat er minder mensen naar de winkels komen. Advocaat Jeroen Heuving van Hypermarkten Holland denkt dat Hypermarkten Holland sterk staat. "En als wij bij de rechter gelijk krijgen, dan komen wij met een, noem het maar even, nadeelcompensatieclaim. In het kader van het openbare publieke belang is namelijk een besluit genomen waar Hypermarkten Holland de dupe van is. Diemen zal dat dan moeten compenseren." Hypermarkten Holland hoopt echter dat Diemen het gezonde verstand terugkrijgt.

Boodschappen
Inmiddels is het wel de vraag waar IJburgers nu hun boodschappen doen? Want minder omzet bij Maxis moet leiden tot meer omzet elders. Annet de Klerk, initiatiefnemer van het Burgerinitiatief Openhouden Nuonweg, zegt dat het bij Albert Heijn in Winkelcentrum IJburg wel drukker is en zij ziet ook meer IJburgers bij Albert Heijn in Noord. "Dus die winkels profiteren, zou je zeggen."
Bij Albert Heijn is het volgens de assistent-bedrijfsleider wel drukker geworden, maar die tendens heeft zich vorig jaar al ingezet, ver voor de afsluiting. "Dus om nou een verband te leggen met de afsluiting van de Nuonweg lijkt wat ver te gaan", zegt hij. Ook Vomar noteert meer klanten, maar hier is niemand om te duiden waarom dit is. Overigens: hoewel De Klerk de afsluiting van de weg nog steeds belachelijk vindt, legt zij zich erbij neer. "We hebben het geprobeerd en het is niet gelukt."

Fietsers
Ook liggen nog steeds de vragen van de fractie van Méérbelangen in Amsterdam-Oost bij de gemeente Diemen. Méérbelangen komt op voor de fietsers van Muiden naar IJburg en andersom en snapt onder andere niet waarom de containers niet kunnen worden verschoven zodat de fietsers erlangs kunnen.

Amsterdam
Amsterdam heeft 250.000 euro beschikbaar gesteld om te onderzoeken wat er nodig zou zijn om de Nuonweg open te stellen.

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg heeft dat zijn Diemense collega Lex Scholten laten weten. Het gaat dan om onderzoek naar de veertien punten die Diemen in februari dit jaar al voorlegde aan Amsterdam, zoals sluipverkeer, geluid, wijziging van het bestemmingsplan, verkeersmaatregelen en het laten vallen van eventuele schadeclaims. "Het onderzoek zal naar verwachting een jaar duren en dan kijken we verder, maar ik verwacht niet dat er uitkomt dat het zomaar kan", aldus Scholten.

"Met de openstelling is naar onze mening ook nog eens een bedrag van vier tot vijf miljoen euro gemoeid. De grond moet worden verworven en de weg en het net opgeleverde kruispunt zullen helemaal opnieuw moeten worden aangelegd. Voor Diemen is daar geen belang bij, het geld wordt dan eigenlijk besteed om Maxis sneller bereikbaar te maken."