Te koop: de Vechthoeve met naastgelegen zorgboerderij.
Te koop: de Vechthoeve met naastgelegen zorgboerderij. Foto: DLG

Te koop: Vechthoeve en meer

MUIDEN - Gezocht: bezielde ondernemers om Hoogerlust met de markante kringenwetboerderij 'De Vechthoeve' – het Pipi Langkoushuis - te ontwikkelen tot volwaardig zorglandgoed. Zo klinkt de wervende tekst in de verkoopbrochure van eigenaar Dienst Landelijk Gebied (DLG).

De Dienst Landelijk Gebied (DLG) van het ministerie van Economische Zaken zoekt ondernemers die op Hoogerlust zorg (woonzorg/dagzorg), groen (moestuin, boomgaard, grondgebonden landbouw) en recreatie (wandelpaden, theetuin, logies, evenementen) willen combineren tot zorglandgoed.

In nauwe samenwerking met de gemeente Muiden zijn de plannen al voorbereid. Nu wordt gezocht naar zorgondernemers. In de brochure: "Te koop staat de boerderij, een vrijstaande woning (beide verhuurd), de monumentale kringenwetboerderij De Vechthoeve, diverse schuren, een boomgaard (5.084 m²) en bijna 10 ha weiland."

Onduidelijk is nog hoe de plannen zich laten mengen met de huidige gebruikers van de zorgboerderij.

Hoogerlust is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De openbare inschrijving voor de verkoop van Hoogerlust is gestart op 31 oktober 2014.

Alle benodigde informatie staat op www.zorglandgoederen.nl. Over de prijs wordt geheimzinnig gedaan. Openbare biedingen worden geaccepteerd. Via een te downloaden formulier kan worden geboden op het complex.