Stekker uit buitenhaven

MUIDEN - Ontwikkelaar Dinant trekt de stekker uit het plan voor een buitenhaven voor de kust van Muiden. De ontwikkelaars zijn boos en teleurgesteld over de houding van de gemeente.

door Christian Pfeiffer

In een pittige mail naar de gemeenteraad steken Paul en Ronald Dinant hun teleurstelling niet onder stoelen of banken met een opsomming van vele teleurstellingen door de jaren heen. "De havenontwikkeling lukt alleen als de gemeente met ons aan de ontwikkeling wil werken. De gemeente zegt wel hard mee te willen werken aan de planontwikkeling, maar ze heeft een jaar lang allerlei barrières opgeworpen. Ook nu nog zou de havenontwikkeling mogelijk zijn door hard mee te werken aan de ontwikkeling en ervoor te zorgen dat onze aanvraag van augustus in februari 2015 in de raad komt. Ons is medegedeeld dat deze bereidheid er niet is", zo vatten Paul en Ronald de situatie samen. "Het doel was om een haven te ontwikkelen, de economie van Muiden een boost te geven. (...) In plaats daarvan zal Muiden verder afglijden, er zullen meer winkels en panden leeg komen te staan, er zullen bedrijven, net als de zeilmakerij, verdwijnen. Het college en de raad zijn verantwoordelijk voor de ondernemers en hun gezinnen en werklozen die perspectief op een baan gegeven had kunnen worden", zo zijn de harde woorden."Wij vinden het onbegrijpelijk dat de procedurevorm belangrijker wordt gevonden dan dit doel." Dinant stelt verder met een grote restschuld te blijven zitten.

Wethouder Rob Meerhof laat in eerste reactie weten dat wat hem betreft er nog steeds gepraat wordt. "We verschillen van inzicht wat de beste weg is om te bewandelen. Een bestemmingsplan of omgevingsvergunning. Ik ben nu bezig alles op een rijtje te zetten. Volgende week praat de gemeenteraad over de kwestie. Wat mij betreft gaan we door. "