Muiden-Pampus-Muiden in 2011.
Muiden-Pampus-Muiden in 2011. Foto: Matthijs Wink

Zaterdag en zondag; drie keer naar Pampus op en neer

MUIDEN - De Hardzeildagen zijn net achter de rug en Muiden mag zich alweer opmaken voor een groot ander waterevenement: dit weekend is Muiden-Pampus-Muiden.

Drie keer een rondje Pampus in een weekend. Dat is het concept van MPM. De afsluitende race van het seizoen in Muiden kan onstuimig zijn. Mede gezien de tijd van het jaar worden alle weertypen verwachten: storm, regen, mist, maar ook fraai najaarsweer. Een rondje Pampus kan ook wel eens een (te) zware opgave zijn. Gezelligheid is troef, zeker tijdens het beroemde feest op zaterdagavond.

Muiden-Pampus-Muiden wordt zaterdag en zondag gehouden. Twee keer op zaterdag en een keer op zondag wordt de 7,5 kilometer om Pampus heen geroeid. Er is plaats voor maximaal 120 sloepen. De start en de finish zijn in de Muider haven.

De stichting Muiden Pampus Muiden organiseert al sinds 1992 het sloeproei-evenement. Volgens sommigen mag het de leukste wedstrijd van Nederland worden genoemd. Het evenement vindt ieder jaar plaats op het terrein van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging in Muiden.
Omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen is, worden ook de FSN-prijzen op het MPM-podium uitgereikt. De zaterdag wordt traditioneel afgesloten met een daverend feest en zondag na de wedstrijd wordt dit nog eens dunnetjes overgedaan.

"Wij zijn extra trots als organisatie van dit grote event, want afgelopen jaar heeft de gemeente Muiden 'De Muider Roemer' toegewezen aan ons. De Roemer is een prijs van het gemeentebestuur, bedoeld om iets of iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd in het zonnetje te zetten. Wij kregen de Roemer vanwege de langdurige inzet op het gebied van sport. Hier zijn we natuurlijk enorm trots op", zo vertelt voorzitter Jacob Jan Stuyt in het voorwoord van het magazine van de race.

Hij hoopt verder de samenwerking met Muiden te kunnen uitbreiden. Hij kondigt verder aan dat de polyester gigs meestarten met de houten gigs. Er wordt dan ook achter de schermen om een eigen klasse gerealiseerd voor dit type schip, zodat het principe van de eenheidsklasse in stand gehouden wordt.

Extra trots na toekenning Muider Roemer

De eerste damesteams gaan zaterdag om 10.30 uur van start. De eerste herenteams starten om 12.00 uur. De tweede startserie is vanaf 14.00 uur, zondag vanaf 10.30 uur is de derde startserie.

Meer informatie is te vinden op www.muidenpampusmuiden.nl.