Gooilandseweg 1 naast het tankstation.
Gooilandseweg 1 naast het tankstation. Foto: André Verheul

Het station is niet om de hoek, de Chinees wel

WEESP - Het moet de oplossing worden voor studenten die in Weesp een huis zoeken: Gooilandseweg 1 wordt door makelaar Barend Treep van de Vuurtoren Makelaardij binnenkort verhuurd aan drie studenten.

Het huis staat naast het pompstation van de BP en Abbott en is daarmee op papier een ideale locatie voor studenten. Je moet maar net weten dat er tussen het groen nog een huis staat. Er zijn geen directe buren die last hebben van geluidsoverlast en de Chinees (Tong Ah) ligt om de hoek. Voor een student natuurlijk ideaal. Enige nadeel is dat het station niet om de hoek ligt, maar een kniesoor die daar op let. Het is een experiment, zo zegt Treep. Volgens hem is er wel behoefte aan ruimte voor studenten in Weesp en er wordt meteen een leegstaand huis opgevuld. En niet geheel onbelangrijk: de eigenaar van het pand ziet het plan ook zitten.
Er zijn wel een aantal spelregels waar aan voldaan moet worden. Ten eerste moeten er echt studenten in het huis komen wonen. Ingeschreven staan op een school is dus een must. Ook is het huurcontract steeds een jaar geldig en zijn er leeftijdslimieten. In het huis moeten straks drie studenten komen wonen die ook verantwoordelijk zijn voor de staat van het huis. Eén student wordt de hoofdhuurder, de andere twee vallen daar weer onder.

Verder: niet roken en geen huisdieren. De huur is 400 euro per persoon exclusief servicekosten. Op schrift moet een motivatie worden ingediend waarom de toekomstige huurders denken dat zij vooral in het huis moeten komen wonen. Het plan moet begin volgende maand gaan rollen. Studenten die interesse hebben kunnen zich melden bij de Vuurtoren Makelaardij.