'Kan ik u helpen?' is nog de hele maand te zien.
'Kan ik u helpen?' is nog de hele maand te zien. Foto: Mascha Hendriks

Weesper theaters verleiden hun publiek

WEESP - Na de prewiewavond van de City draaien beide Weesper theaters weer op volle toeren. Zowel de City of Wesopa als Theaterpand Weesp kijkt terug op een geslaagd openingsweekend. Beide hielden voor het eerst een voorproefavond en dat is goed bevallen. Hongerig naar meer kocht het publiek meteen kaartjes voor andere voorstellingen.

door Marieke van Veen

"Het was de eerste keer dat we het theaterseizoen van de City op deze manier hebben geopend en ik kan me goed voorstellen dat we dit vaker gaan doen, hoewel de organisatie een hele klus was", blikt City-voorzitter Rob 't Hart terug op zaterdagavond. "Zes zeer verschillende acts op één avond, dat is natuurlijk heel bijzonder. De bedoeling was het publiek warm te laten draaien voor de reguliere voorstellingen. Dat is goed gelukt, want de voorverkoop is in volle gang."

Ook op de Kindertheaterdag van zaterdag kijkt 't Hart tevreden terug. "Met workshops en theaterrondledingen hebben we het theaterseizoen voor de jeugd ingeluid. Overal in het theater was wel wat te doen en te zien, een ontzettend leuke dag." En alsof dat nog niet genoeg was nam De City Speelt het publiek mee op een culinaire theatertour door het centrum van Weesp. Alle drie de voorstellingen van het premièreweekend 'Kan ik u helpen?' waren uitverkocht, zo melden regisseurs Maartje Ghijsen en Lenne Koning trots. Wie ook wil weten wat voor geheimzinnige dingen er na sluitingstijd in de Weesper winkels gebeuren, kan nog kaartjes kopen voor de voorstellingen van komend weekend en het weekend daarop. De slotscène wordt in een restuarant gespeeld, onder het genot van een diner.

Ondertussen gaan de andere activiteiten van De City Speelt ook weer van start. Jongerentheatergroep MixCity is op zoek naar spelers voor de 'Hamlet' van Shakespeare die dit seizoen wordt opgevoerd. Op 23 september om 17.00 uur is er een selectieworkshop; ervaring is niet nodig.

De vernieuwde zaal van Theaterpand Weesp werd eerder deze maand ingewijd. Cabaretier Pieter Derks speelde vorige week woensdag een try-out van zijn nieuwe voorstelling 'Zo goed als nieuw'. Een paar dagen eerder zat de zaal ook al vol. Toen werden de gasten getrakteerd op een gratis previewvoorstelling waarin het programma voor het nieuwe seizoen werd gepresenteerd.

Het publiek reageerde enthousiast, ook op het verbouwde theater. "Wat een intiem theater, een soort gezellige huiskamer", hoorden Sara Kroos en Daniëlle Meyer meermaals. Ook de programmering valt in de smaak: Hans Klok en Karin Bloemen waren binnen een paar dagen uitverkocht. Voor andere voorstellingen, zoals Louise Korthals die aanstaande zondag 21 september haar 'Zonder Voorbehoud' speelt, zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Bestellen kan via theaterpandweesp.nl of aan de kassa bij De Kleine Prins.

De lessen van Zone 1380 zijn ook weer begonnen. Deze worden vanaf oktober op veler verzoek aangevuld met lessen voor volwassenen.

Louise Korthals staat zondag in het Theaterpand Weesp.