Nieuw: scherm van zeecontainers om geluidsoverlast te beperken.
Nieuw: scherm van zeecontainers om geluidsoverlast te beperken. Foto: Christian Pfeiffer

Het heien gaat maar door

WEESP - Meer dan drieduizend Weespers namen de afgelopen week de moeite om op WeesperNieuws.nl een virtueel ritje over de nieuwe A1 te maken. De computersimulatie was het best belezen online bericht van de afgelopen week. Tijd voor een update bij de bouwput.

door Christian Pfeiffer

In de Bloemendalerpolder gaat het heien voor het nieuwe aquaduct onverminderd door. Om de geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken heeft aannemer SAAone een aantal maatregelen genomen. Bij sommige heistellingen wordt gebruik gemaakt van een metershoog geluidsscherm dat om de hei-installatie heen wordt gezet. Een kraan houdt het scherm omhoog. Tussen het heien en de rest van de Bloemendalerpolder is de afgelopen weken een muur van zeecontainers neergezet om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

Toch is het heien goed hoorbaar. Rijkswaterstaat vraagt om nog even geduld te hebben: in de lente van volgend jaar moeten de duizenden heipalen in de grond zitten om het nieuwe aquaduct te ondersteunen.

Lange Muiderweg
Aan de Lange Muiderweg wordt ondertussen al druk gegraven. Het contrast kan niet groter: een simpele damwand scheidt daar het water van de Vecht met de bouwput die al meters lager ligt en waar werklieden aan het werk zijn. Een mooi inkijkje voor wie de omvang van het project wil zien.

Amsterdam-Rijnkanaal
Bij het kanaal wordt al hard gewerkt voor de nieuwe brug die daar komt te liggen voor de verbrede verbindingsboog van de A9 met de A1. Weer een nieuwe brug, die naast de A1-brug komt te liggen die pas enkele jaren geleden werd verbreed.

Bij knooppunt Muiderberg eerste heipalen de grond in

Muiderberg
Bij Muiderberg gaan ondertussen de eerste heipalen de grond in voor het nieuwe knooppunt met de A6. Ook daar komen nieuwe viaducten en als klap op de vuurpijl een enorme nieuwe spoorbrug die weer over het knooppunt heen gaat. De buurt is daar minder blij mee.

2020
Het werk is pas in 2020 af. Tot die tijd moeten we het doen met die animatie van Rijkswaterstaat. Die is te vinden op WeesperNieuws.nl.