Trainer Mario Rijnsburger wil dat FC Weesp dit jaar al vroeg de tegenstander onder druk zet.
Trainer Mario Rijnsburger wil dat FC Weesp dit jaar al vroeg de tegenstander onder druk zet. Yannick uit den Boogaard

Mario Rijnsburger laat FC Weesp aanvallender speler

FC WEESP - Met een meer aanvallende speelstijl verwacht FC Weesp dit jaar in de tweede klasse successen te boeken. De opdracht komt van Mario Rijnsburger, vorig jaar assistent en dit jaar de hoofdtrainer. "Ik wil graag verzorgd voetballen en ik denk dat we daar de mogelijkheden voor hebben."

Rijnsburger is de eerste Weesper die aan het roer staat bij het eerste van FC Weesp. Hij kent de club door en door, zelfs nog als speler. Rijnsburger was een sierlijke speler die het liefst voor de voetballende oplossing koos. Dat wil hij terugzien in zijn elftal. "We gaan dit jaar iets anders spelen, met drie spitsen. Dat betekent iets aanvallender dan vorig jaar. De veldbezetting wordt daardoor anders. We willen iets 'hogerop' verdedigen. Dat betekent sneller druk zetten, het liefst al op de helft van de tegenstander. Zo zetten we de tegenstander onder druk en dicteren wij het tempo. Dat lijkt mij een beter plan dan dat we de tegenstander lekker in hun spel laten komen. Deze speelwijze is volgens mij dé manier om met deze selectie het meeste succes te boeken", aldus Rijnsburger op Radio Weesp.
De tegenstanders zijn dus gewaarschuwd: FC Weesp klapt er dit seizoen vol op. In de voorbereiding op het seizoen leverde dat een klinkende 3-0 zege op tegen BFC uit Bussum, de eindstand was bij rust al bereikt. De speelwijze brengt ook een risico met zich mee. "De achterhoede speelt met meer ruimte in de rug, dus verdedigend moeten we ook iets anders staan. Als we de afspraken daarover goed nakomen, is deze ploeg zeker in staat dit spel uit te voeren."

Top vijf
FC Weesp eindigde vorig jaar als zesde in de tweede klasse. Gezien het succesjaar daarvoor, waarin het kampioenschap en de promotie net werden misgelopen, kwam dat over als een teleurstelling. De wisselvalligheid net na de winter brak de ploeg vorig jaar op. Dit jaar is een plaats bij de eerste vijf een reële doelstelling, misschien de nacompetitie. Promotie naar de eerste klasse is een doelstelling voor de langere termijn. Rijnsburger: "Gezien de potentie in deze groep geloof ik dat er mogelijkheden zijn een keertje die eerste klasse te halen. Maar niet dit jaar. Er zijn zes nieuwe ploegen, we moeten afwachten hoe de sterkte van deze poule is." Bovendien moet Rijnsburger nieuwe spelers inpassen. Er stromen drie spelers door vanuit de eigen jeugd. Daarnaast zijn Jelle de Wild van TOG, Marwin Samseer van Zeeburgia en Ayrton Walker van Kennemers naar FC Weesp gekomen. Daar staat het vertrek tegenover van Jasper Spanjerberg (SDO), Mark Heeres (Waterwijk) en Tim Visser (gestopt).

De competitie begint voor FC Weesp op 7 september met een thuiswedstrijd tegen Houten.