Start Zwemvierdaagse in 2013.
Start Zwemvierdaagse in 2013. Foto: Ruth van Kessel

Zwemclub Triton volop in actie

WEESP - Volgende week start de Zwemvierdaagse, maar al eerder laat Triton graag aan Weesp zien wat er allemaal gedaan kan worden binnen de Weesper zwemvereniging: zaterdag zijn er zwemdemonstraties in de Kom van Weesp en tijdens de Verenigingenmarkt op donderdag zijn er met een kansspel leuke prijzen te winnen.

door Ruth van Kessel

Voorzitter van zwemclub Triton, Robert Snel, is er open over: "De zwemvereniging heeft te maken gehad met een dip in het ledenaantal, maar nu kunnen we stellen dat de club weer voorzichtig in de lift komt. Daar heeft de goede samenwerking met het Victoriabad alles mee te maken. Zij attenderen de kinderen die na hun C-diploma verder willen met zwemvaardigheid op onze vereniging en ook signaleren ze de behoefte aan nieuwe activiteiten. Zo denken we erover om te beginnen met zwemlessen aan 45-plussers; het is fijn dat we weten dat die wens er is." Ondanks de voorzichtige groei zijn nieuwe leden meer dan welkom. "Vooral de waterpolotak van onze club kan nieuwe jeugd gebruiken. Daarom starten we na het Sluis-en-bruggenfeest meteen met waterpoloclinics zodat kinderen kunnen kennismaken met deze leuke sport. Opgeven kan donderdag tijdens de Verenigingenmarkt of stuur een mailtje naar waterpolo@triton.nl om je interesse kenbaar te maken."

Zwemvierdaagse
De Nationale Zwemvierdaagse wordt in Weesp gezamenlijk georganiseerd door Triton en het Victoriabad. Waren er vorig jaar 114 inschrijvingen, dit jaar hoopt de organisatie dat aantal te overtreffen. Er wordt gezwommen op maandag 1, dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 september. Woensdag is een rustdag. De deelnemers kunnen kiezen uit 10, 20, 40 en 60 banen en starten tussen 18.30 en 20.30 uur. Nicole Joukes coördineert de zwemvierdaagse in Weesp: "Voor bijna iedereen is 10 baantjes een afstand die goed te doen is. Maar zeker wedstrijdzwemmers zullen snel gaan voor zestig banen en vaak zelfs nog meer. Het is naast een sportieve ook een heel gezellige activiteit en voor alle deelnemers wacht een oorkonde en een medaille. Het enthousiasme vorig jaar was groot, dus we hopen op nog meer deelnemers. Voor kinderen vanaf drie jaar regelen we zwemactiviteiten in het kleine bad, dus zeggen dat je geen oppas hebt is geen smoes meer om niet mee te doen, haha."

Net als vorig jaar verbindt de Zwemvierdaagse zich aan een goed doel. Nu kunnen deelnemers zich laten sponsoren voor de Weesper Stichting Semmy. "Deze stichting doet enorm goed werk om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Dat is keihard nodig, daarom dragen wij graag een steentje bij", aldus Joukes. Deelnemers kunnen zich door vrienden, familie, kennissen en buren laten sponsoren. In het zwembad komt een collectebus te staan waarin het sponsorgeld kan worden gedeponeerd.

Deelname aan de Nationale Zwemvierdaagse kost € 6,50 in de voorverkoop en € 8,50 aan de deur. Voorinschrijven kan bij sportwinkel Bijvoet, fietsenwinkel Van der Linden en in het zwembad.

Tijdens S&B geeft Triton weer demonstraties in de Kom.