KRO-presentator Stefan Stasse uit Weesp.
KRO-presentator Stefan Stasse uit Weesp. Foto: KRO

Weesp, een schatje van een stadje

WEESP - In de zomer keren veel Weespers hun woonplaats wekenlang de rug toe. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vroegen we een aantal inwoners om 'hun Weesp' in kaart te brengen. Hekkensluiter van deze zomerrubriek is KRO's radio-en televisiepresentator Stefan Stasse. Hij onthult zijn genoegens in Weesp.

Ontspanning
"Helaas bestaat het niet meer, maar café De Oorbel met haar heerlijke terras aan het water was voor mij de fijnste plek om te ontspannen na het werk bij de radio. Café de Natte Krant is echter ook een heel fijn alternatief."

Wandelen
"Samen met Gerrit wandel ik regelmatig vanaf Fort Ossenmarkt over de 's-Gravelandseweg langs de Vecht. Wandelen en een beetje kletsen, ik vind het een heerlijke combinatie."

Winkel
"Weesp heeft een paar prachtige parels in haar binnenstad. Ik noem: drogisterij Van Rheenen, slagerij Van Donk, groenteboer De Bruijn, IJssalon Nelis. Biologische winkel Moen en straks visboer J&J zijn ook enorme aanwinsten in Weesp."

Gebouw
"De Jozefschool. Ik heb net de film 'Lang leve de Koningin' nog eens bekeken, het gebouw vormt daar een prachtig decor. Het postkantoor is ook zo'n kopstuk in Weesp."

Kunstwerk
"'Het meisje met haar handen op de rug' in De Hogeweyk. Ze staat daar zo mooi. Bewoners vinden het fijn om haar te zien en nu ik na het overlijden van mijn moeder niet meer zo vaak in De Hogeweyk kom, mis ik haar ook."

Terras
"Het terras van Uit&Meer is zelfs met minder mooi weer erg fijn: met een dekentje en kacheltje uitkijken over De Vecht. Bij Toeters&Bellen is het ook heerlijk zitten aan de sluis."

Weesper
"Jan van Proosdij. Tien jaar geleden maakten wij met het radioprogramma 'Op safari in' een portret van Weesp. Zo kwamen we bij Jan de slager terecht. Wat kon hij mooi vertellen over Boudewijn de Groot als vaste klant en over de onderduikers in de winkel op de hoek van het Buitenveer. Ik kom hem nog altijd graag tegen."

Evenement
"Roeien op de Vecht en de rally De Nacht van Weesp zijn mijn favorieten. Bij de rally mag ik de deelnemers wegpraten aan de start: het regent altijd, de auto's zijn prachtig, echt top. Dit evenement verdient meer publiek."

Restaurant
"Aaltje vind ik geweldig met het concept 'oud-Hollands in een nieuw jasje'. En met Vity van Minevitus beseft Weesp volgens mij niet dat het een topkok in haar midden heeft. Wat kan die man ongelooflijk goed koken!"

Straat
"Het Achterom biedt een mooi zicht op de Herengracht."
Club
"Zone 1380 van Sara Kroos. En Weesp mag trots zijn op Lenne Koning en Maartje Ghijsen van De City speelt: dat zijn regisseurs van topniveau."

Jozefschool: bemind en onbemind.
'Het meisje' van Burney Bavelaar.
Stasse praat deelnemers van Nacht van Weesp weg bij de start.
Stasse is groot fan van Vity Veltman.