De kaartjes gaan hard.
De kaartjes gaan hard.

Verbouwd Theaterpand trakteert op vrijkaarten

WEESP - Zone 1380 en Theaterpand Weesp zijn sinds de opening in juni 2013 enorm gegroeid. De jeugdtheaterschool heeft meer klassen, het theaterpand heeft meer stoelen en de programmering telt meer voorstellingen. Hoog tijd voor een feestje.

door Marieke van Veen

De uitbreiding en de start van het nieuwe theaterseizoen worden vrijdag 7 september gevierd met previewvoorstellingen. "We zijn blij dat het allemaal zo goed uitpakt in Weesp en dat willen we delen met de Weespers. Daarom geven we gratis kaartjes weg voor onze seizoensopening", vertelt Sara Kroos.

De preview bestaat uit een korte cabaretvoorstelling van Cindy Pieterse, een optreden van rapper/songwriter Marco Martens en een film over de nieuwe programmering. Sara Kroos presenteert de avond. Aansluitend kan het publiek het verbouwde theater bekijken en een drankje doen in de vernieuwde foyer. Er zijn voorstellingen om 20.30 uur en om 22.00 uur.

De gratis kaartjes zijn verkrijgbaar via zone1380.nl. Kies 'kaartje kopen' in de menubalk en reserveer een of twee vrijkaarten. Ook zijn ze af te halen bij De Kleine Prins. Kaarten voor de andere voorstellingen zijn eveneens op beide manieren verkrijgbaar. Pieter Derks, Dolf Jansen, Karin Bloemen en Hans Klok zijn (bijna) uitverkocht, maar er zijn nog genoeg andere voorstellingen. Kroos: "Kom ook eens kijken naar de minder gevestigde namen. Ook met deze aanstormende talenten heb je een topavond."

Ben je jong en sta je liever zelf op de planken? Zone 1380 heeft nog plek voor nieuwe leerlingen. Op zondag 7 september is de laatste gratis proefles en auditie.