Isolde en Herman op de nieuwe locatie. 'We hebben in Weesp iets prachtigs.'
Isolde en Herman op de nieuwe locatie. 'We hebben in Weesp iets prachtigs.' Foto: Christian Pfeiffer

YogaToday is succesnummer en komt met tweede vestiging

WEESP - Na iets meer dan een jaar opent YogaToday een nieuwe vestiging aan de Achteromstraat. Een gesprek met Isolde Zandee en Herman Lankwarden op de nieuwe locatie met uitzicht op de Kom.

door Christian Pfeiffer

Weesp bruist. En dat is geen cliché dat vaak als slagzin wordt gebruikt om de stad te promoten. De komst van Zone1380 in het Theaterpand Weesp, de wederopstanding van de winkels aan de Nieuwstad, de komst van YogaToday aan de Achtergracht: het zijn slechts enkele voorbeelden. Isolde beaamt dit. "We hebben in Weesp iets prachtigs."

Succes
YogaToday was sinds de opening aan de Achtergracht anderhalf jaar geleden meteen een succesnummer. Yoga is in. In de steeds sneller wordende maatschappij neemt de behoefte aan rust toe. Niet zomaar rust, maar kwalitatieve hoogwaardige rust. Yoga is daar ideaal voor.

Opening
De opening van de vestiging aan de Achtergracht in maart 2013 was voor Isolde een droom die uitkwam. Een yogastudio in Weesp die helemaal 'down to earth is'. "Bij YogaToday geen gezweef", zo zei ze toen. Een schot in de roos, zo kunnen we nu concluderen.

"We komen ruimte tekort aan de Achtergracht. Het is daar soms een heel gepuzzel met lessen en naast yoga bieden we ook andere dingen aan, zoals Pilates. Dus we zijn op zoek gegaan naar een tweede locatie en die hebben we hier gevonden: aan de Achteromstraat", zo vertelt Isolde.

Veel panden zijn bekeken, maar deze zaal had de juiste sfeer. Wie de nieuwe yogazaal binnenstapt voelt dat. Het is licht. Het is rustig.

'Voor Amsterdammers is het vaak sneller om in Weesp yoga te doen'

Nieuw
De nieuwe locatie is de afgelopen tijd helemaal verbouwd. De eeuwenoude balken aan het plafond zijn zichtbaar. De ruimte is licht, het uitzicht is mooi: wie naar buiten kijkt ziet de Kom van Weesp en de sluis. Maar niet tijdens de yoga straks.

"We hebben lichtdoorlatende gordijnen opgehangen, de meeste mensen die aan yoga doen vinden privacy wel fijn", zo glimlacht Isolde. Aan het eind van de ruimte is een grote houten kast gebouwd. Een Boeddhabeeld in het midden, felgroene yogakussens op de onderste planken.

Regio
Weesp is ook in trek bij mensen uit de omgeving, zo merken Isolde en Herman. "We zitten vlak bij het NS-station. Voor inwoners van Amsterdam is het vaak sneller om in Weesp yoga te doen dan in het centrum van Amsterdam. Ook mikken we op mensen die werken in Amsterdam en in Almere wonen. Die komen langs Weesp en kunnen dan hier na werktijd yoga doen. We zien steeds meer dat onze klanten van buiten Weesp komen en dat proberen we ook verder uit te breiden."

Yogastad
Weesp als yogastad. Waarom ook niet. Isolde en Herman zien dat wel zitten. Met YogaToday proberen ze ook net wat meer te bieden dan andere yogastudio's. Isolde heeft een hele rits aan vakdiploma's en certificaten op haar naam staan en probeert haar docenten ook aan te sporen extra hun best te doen. De tweede locatie van YogaToday aan de Achteromstraat gaat 1 september officieel open.

Zondag is er een open dag op beide locaties. Dan worden er allerlei lessen gegeven, waaraan belangstellenden gratis mogen meedoen. Isolde en Herman nodigen iedereen uit om langs te komen en de nieuwe locatie te bewonderen.