Buurt niet blij met brug.
Buurt niet blij met brug. Foto: Christian Pfeiffer

Werk aan fundering nieuwe spoorbrug Muiderberg

MUIDERBERG - Rijkswaterstaat is gestart met het werk aan de nieuwe verbindingsboog van de A6 naar de A1 en aan de fundering van de omstreden spoorbrug.

De bouw van een nieuw viaduct is onderdeel van een nieuwe verbindingsboog van de A6 naar de A1. Daarvoor wordt nu geheid. De verbindingsboog is naar verwachting eind 2016 gereed. Voor de fundering van de opbouw van de toekomstige spoorbrug wordt vanaf eind september geheid.

De werkzaamheden viden plaats op werkdagen, indien noodzakelijk incidenteel ook op zaterdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. In oktober wordt gedurende een aantal nachten gewerkt. Ook worden tijdens een treinvrijweekend van 10 tot en met 13 oktober palen geheid en damwanden getrild.
Het werk aan de verbindingsboog maakt deel uit van het enorme werk rondom de verbreding en verlegging van de snelweg A1. Naast het werk aan die snelweg wordt het knooppunt bij Muiderberg helemaal op de schop genomen. Als gevolg daarvan moet er ook een nieuwe spoorbrug komen. Daar is de buurt niet blij mee.