Afbeelding

Weesp, een schatje van een stadje

WEESP - In de zomer keren veel Weespers hun woonplaats wekenlang de rug toe. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Weesp' in kaart te brengen. Week 7: Nico van Wijk, journalist, schrijver en bedenker van de Weesper Avond. Hij woont sinds 2009 in Weesp.

Fijnste plek
"De molens aan de Vecht. Ik vergeet nooit het gezicht van mijn zoontje toen hij voor het eerst op de stelling van De Vriendschap stond en toen molen d'Eendragt zag. Sindsdien moeten we elke zaterdag even naar de molens."

Gebouw
"Ik heb laatst bij een stadswandeling met trots de voormalige bierbrouwerij aan de sluis laten zien. Bier en jenever hebben Weesp groot gemaakt, mooi dat dit verleden nog steeds zichtbaar is."

Groen
"De speeltuin op de Rooseboomschans bij het politiebureau. De bomen zijn onderdeel van de speeltuin. Heerlijk dat Weesp zo'n fijne speelplek heeft."

Gevel
"Historische gevels genoeg, maar ik noem Yamato Gym op de hoek Amstellandlaan / Rijnkade. De komst van deze gezellige, non-profit sportclub heeft dit deel van het industrieterrein uitstraling gegeven."

Weesper
"Ilona Woltring geeft Weesp sjeu. Ik vind haar een heel prettig mens: enthousiast, creatief, recht door zee. Ik ben met mijn zoontje wel eens bij haar thuis geweest, daar staan de meest fantastische dingen. Mijn zoontje mocht alles aanraken, probeer daar bij een andere kunstenaar maar eens bij aan te komen."

Club
"De Weesper Avond - waar ik zelf bij zit. De sfeer op de avonden die we houden laat zich moeilijk in woorden vangen, maar ik ga elke keer weer vol energie naar huis."

Wandelrondje
"Als het sporten erbij in schiet, probeer ik een rondje te lopen. Dan ik verlaat ik de binnenstad via het Buitenveer en ga ik via Abbott weer terug. Historisch centrum. weilanden, industrie, dit rondje heeft alle kanten van Weesp."

Terras
"Vanuit ons huis in de Kerkstraat loop je zo naar een bankje aan de Vecht. Koffie of een biertje mee, daar kan geen terras tegenop."
Winkel
"Ik kom graag in antiquariaat Lectori Salutem in de Slijkstraat. Het staat bomvol, ruikt heerlijk naar oude boeken en door de glas-in-loodramen valt het licht prachtig naar binnen. Met de aardige, bijtijdse, soms wat felle eigenaar kan ik uren kan praten."

Restaurant
"In Meyers CuliCafé is het genieten. Het eten, de bediening, de sfeer; alles klopt."

Evenement
"
Het kleinschalige en compacte van de watersportdag vind ik leuk. Het was ook dit jaar weer heel sfeervol en gezellig. Dat het maar een dag duurt, is een pluspunt. Het Sluis-en-bruggenfeest vind ik te massaal. Maar ik wens de organisatie en de bezoekers evengoed een mooi feest toe!"

Vaste prik op zaterdag: even naar de molens.
Antiquariaat Lectori Salutem.
Ilona Woltring maakte voor Nico deze rugzak vanwege zijn boek Zeep.
Nico eet graag Meyers CuliCafé.