Afbeelding
Foto:

Een van de 205 Weesper triatleten loopt warm voor de 25 editie van de WeesperNieuws Triatlon op 7 september.

Jordy Samson
startnummer 2403
doel: sneller dan vorig jaar

Verbaasd
"Het verbaasde me echt hoeveel mensen je naam scanderen. Zelfs mensen die ik vaag ken vanuit Weesp, stonden mij ineens vol overgave aan te moedigen. Het was vorig jaar voor het eerst dat ik meedeed. Ik was gestopt met voetballen, maar wilde wel wat blijven doen. Je zult het antwoord wel vaker gekregen hebben, maar ik vind dat je als Weesper een keer aan die triatlon meegedaan moet hebben. Zodoende. De entourage is natuurlijk schitterend. Ik vond het meedoen echt geweldig. Een hoogtepunt uit mijn sportieve leven. Zelfs mooier dan een belangrijke voetbalwedstrijd. Ja, dat meen ik echt. Dit is een individuele prestatie, dat voelt intenser."

Zwagers
"We vormen de drie zwagers: Kevin Helder, Jaimy van Vliet en ik. Onderlinge strijd? Nou, we zeggen van niet, maar reken maar dat ik stiekem van ze wil winnen als ik de kans krijg. En zij van mij. We praten er veel over met elkaar, de laatste tijd gaat het bijna nergens anders meer over. Onze vrouwen zijn gelukkig wel wat gewend uit onze voetbaltijd."

Foto
"De foto is kenmerkend voor hoe ik vorig jaar door de stad liep. Overal zwaaien naar iedereen. In sommige kringen word ik al de nieuwe Victor Ferrero genoemd!"