Spieringfestival: altijd druk en gezellig op de Herengracht.
Spieringfestival: altijd druk en gezellig op de Herengracht. Foto: Matthijs Wink

Muiden maakt zich op voor Spieringfestival

MUIDEN - Volgende week zaterdag barst het Spieringfestival in Muiden weer los. Er zijn zeven podia, veelal gekoppeld aan de horeca, waarop de gehele zaterdag muziek te horen en te bekijken is.

door Christian Pfeiffer

Het Spieringfestival werd voor het eerst in 1999 gehouden en is sindsdien uitgegroeid tot een muziektraditie. "Het doel is niet alleen de inwoners van Muiden, Muiderberg en de regio een fijne muzikale dag te bezorgen, maar ook jonge muzikale talenten een podium te bieden om voor een breed publiek hun spel ten gehore te brengen", zo vertelt de organisatie.

Inmiddels is het Spieringfestival uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Er zijn zeven podia waarop zaterdagmiddag en avond muziek te horen is. "Echte liefhebbers hoeven echter niet tot zaterdag de 23ste te wachten. Al op vrijdagavond is er de warming-up voor het festival bij Café Ome Ko en bij Taveerne De Mol. "

Ook wordt in het centrum de braderie weer opgebouwd. Daar zijn markstallen met snuisterijen, kleding, accessoires, boeken, huishoudelijke artikelen, souvenirs en vele andere spullen te vinden. Ook zijn er kraampjes met eten en drinken. "Tussen en rondom de braderie hebben de plaatselijke (sport)verenigingen de gelegenheid zich aan het publiek te presenteren. Voor de jeugd tot 12 jaar heeft elke vereniging een leuke activiteit. Met die activiteiten zijn stempels te verzamelen en bij inlevering van de stempelkaart maken zij kans op mooie prijzen", zo vertelt de organisatie.

Ton Sijbrands is ook weer van de partij. Hij is de oud-wereldkampioen dammen, internationaal grootmeester en eerder houder van het wereldrecord (blind)simultaandammen. Bij Taveerne De Mol vanaf 14.00 uur kan er gespeeld worden.
Er is meer: "Dit jaar schrijven we een fotowedstrijd uit. Neem je fotocamera mee naar het Spieringfestival en maak mooie (sfeer)plaatjes. Na afloop van het festival is er op de website gelegenheid om je mooiste foto's te uploaden; de drie mooiste foto's van de dag worden beloond met een leuke prijs."

Er kan weer gedamd worden tegen Ton Sijbrands.