Afbeelding

Weesp, een schatje
van een stadje

WEESP – De vakantietijd is aangebroken. Veel Weespers keren Weesp in deze periode wekenlang de rug toe. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Weesp' in kaart te brengen. Week 3: Wendela Boogerd, boerin op de biologische kaas- en educatieboerderij de Groene Griffioen aan de Lange Muiderweg.

Winkel
"Ik kom graag bij de Kringloper op de Achtergracht. Met het oog op duurzaamheid, maar ook omdat ik het heerlijk vindt om rond te snuffelen. De ene keer loop ik gewoon even binnen, de andere keer zoek ik gericht naar bijvoorbeeld schaaltjes. Om te slagen moet je ook een beetje geluk hebben. Dat maakt het spannend."

Gebouw
"Ons eigen huis, dat is namelijk uniek.
Het skelet is van hout. De muren zijn van strobalen, afgepleisterd met leem. De dakpanelen zijn van hout gevuld met vlas en afgedekt met cederhouten shingles. De buitenkant is vervolgens afgewerkt met leem en daarover heen gebrand hout. De bedrijfsruimten zijn klaar, het privégedeelte helaas nog niet helemaal. Maar ik ben al lang blij dat we die caravan uit zijn."

Groen
"De Nieuwe Keverdijksepolder. Op het eerste gezicht is het een typisch Nederlands weiland maar veel functies komen in dit gebied samen: natuurbeheer, agrarische activiteit, recreatie, infrastructuur en noem maar op."

Kunstwerk
"De opblaasbare objecten van Airworks Inflatables op Het Domijn. Hun creaties kom je overal ter wereld tegen: bij de opening van de Olympische Spelen, als decor bij concerten van The Rolling Stones en Lady Gaga. En dat bedrijf zit gewoon hier in Weesp!"

Terras
"Ik pak niet zo vaak een terrasje, drink ook eigenlijk geen alcohol. Ik haal liever een ijsje bij Nelis en loop genietend daarvan een rondje door de gezellige binnenstad."

Restaurant
"Het Weesperplein is goed bezig. Ze werken zo veel mogelijk met verse streekproducten, doen mee aan initiatieven als de Puur Restaurant Week en zetten op bijzondere locaties pop-up-restaurants neer tijdens evenementen."


Straat
"Ik fietste als kind al vaak over de Hoogstraat en nu is het mijn route om thuis te komen. Die mooie statige huizen, de Vecht, het Fort op de Ossenmarkt, de molens aan de Utrechtseweg."

Club
"Ik onderneem van alles, maar niet verbonden aan een club of vereniging. Ik sport en beweeg graag, maar het moet bij mij een beetje tussendoor. Als ik een uurtje over heb, ga ik graag skeeleren. Dat kan ik doen wanneer het mij uitkomt."

Evenement
"De rommelmarkten tijdens het Sluis-en-bruggenfeest en Koningsdag. Ik struin ze af van begin tot eind. Als de kinderen groter zijn gaan we zelf ook verkopen, daar verheug ik me nu al op. Ik vind sowieso dat er veel leuke initiatieven zijn in Weesp. Er is elke week wel wat te beleven, daar mogen we best trots op zijn."

De Groene Griffioen is gemaakt van duurzame materialen.
Lekker struinen over de vrijmarkt.
De schoorstenen van Airworks bij de opening van de Olympische Zomerspelen.
Het Weesperplein kookt in de kerk.