De Cactus heeft airbumps op de hoeken en de deuren.
De Cactus heeft airbumps op de hoeken en de deuren.

Citroën Cactus heeft soepele 'huid'

De wereld verandert en de autoindustrie kan daar best wat meer in meegaan, dachten ze bij Citroën. Het resultaat is de nieuwe C4 Cactus, Citroëns antwoord op de steeds sneller evoluerende verwachtingen van de consument.

In het uiterst concurrerende C-segment, waarin alles op elkaar lijkt, onderscheidt de deze compacte berline zich met zijn design dat niet alleen fraai is, maar ook veel gebruiksgemak met zich meebrengt. Het meest opvallende zijn de airbumps, de vrolijke stootstrippen en -panelen op de flanken en de portieren. Ze zijn beschikbaar in vier kleuren. In combinatie met de tien beschikbare kleuren van de carrosserie zijn er dus allerlei mogelijkheden tot personalisatie. En ze bieden vooral een echte bescherming tegen de dagelijkse agressies. Hun soepele 'huid' (Thermoplastisch Urethaan) bevat luchtcapsules om schokken op te vangen. Voor de airbumps is geen specifiek onderhoud nodig en bovendien zorgen ze voor minder onderhouds- en herstelkosten.

Maar de Cactus is veel meer dan de airbumps. Op nog één feature te noemen: het glazen panoramadak heeft een hoge thermische bescherming: dus veel licht in de cabine, maar geen hinder van de hitte.

De Citroën Cactus staat nu in de showroom.