Er wordt elke dag overdag geheid, 's nachts is het stil
Er wordt elke dag overdag geheid, 's nachts is het stil Foto: Christian Pfeiffer

Gemeente bovenop overlast Vestingbewoners van heien

MUIDEN - De gemeente houdt de overlast van het heien voor het nieuwe aquaduct in de Vecht streng in de gaten. "Het werk is op dit moment erg hevig"

Er komen klachten binnen over geluidsoverlast, zeker vanuit het centrum. "De werkzaamheden vinden nu in het diepste gedeelte van de Vecht plaats en zijn dan ook het zwaarst. De geluidsoverlast bij de bron bedraagt 75dBA en dat hoor je. In de Vesting blijft daar circa 60 dBA van over", aldus een woordvoerder. Maar dat is alsnog binnen de gestelde normen. "Alle mogelijke alternatieven en de daarmee samenhangende consequenties zijn zorgvuldig afgewogen. Het heien met een mantel is bijvoorbeeld niet verplicht gesteld omdat de geluidsoverlast dan zeker een maand langer zou duren dan nu het geval is en bovendien zou de geluidsbeleving niet veel minder zijn."

"Helaas kunnen we het niet mooier maken dan het is." Dat volgens de gemeente ook vanwege de zomer: veel mensen zitten buiten merken de herrie op. Een extern bureau meet het geluid continu en heeft nog geen overschrijding geconstateerd.