Al zijn ze nog klein, ook Wendy en Cindy staan achter Oranje.
Al zijn ze nog klein, ook Wendy en Cindy staan achter Oranje. Foto: José Sertons

Vrouwen aan de top

Waar zijn Albert en Klaas gebleven? De vrouwen hebben de mannen verstoten van hun kopposities in de WeesperNieuws WK-pool. Gisteren preikten Marinka Sprenger De Rover en Willy Verweij bovenaan met 373 punten.

Hoe verder Nederland komt, hoe slechter dat uitpakt voor Marinka. Zij heeft in haar voorspelling Oranje al in de achtste finales laten sneuvelen. De Weespse zet in op een finale tussen Brazilië en Argentinië. Bij het ter perse gaan van deze krant was dat nog mogelijk.

Ook Willy Verweij dacht dat het na afgelopen weekend afgelopen zou zijn voor Nederland. Zij voorspelde een finale tussen Brazilië en Uruguay, maar Uruguay ligt er al uit. Neemt niet weg dat Willy nog steeds de wereldkampioen juist kan hebben, want daar heeft ze - net als Marinka - Brazilië ingevuld.

De bonusvragen gaan de dames niet veel opleveren. Beiden zijn in een aantal voorspellingen voorbijgestreefd door de realiteit. Zo dacht Willy dat Nederland slechts 5 keer aan scoren toe zou komen en dat het doelpuntensaldo van dit WK op 68 uit zou komen. Beide getallen zijn nu al veel hoger.