Het opnemen van een lipdub is een feestje.
Het opnemen van een lipdub is een feestje. Foto: Studio 4

Geef iemand een lipdub voor z'n verjaardag

WEESP – Een nieuwe naam, een ruimer aanbod. Iris van Velsen maakt al langer flashmobs en lipdubs maar gaat onder de naam Studio Vier nu nog meer activiteiten aanbieden.

door Marieke van Veen

De Weespse geeft al jaren les bij Van Harten en verzorgt daarnaast sinds 2011 lipdubs en flashmobs onder de naam IV-Dancing. Omdat ze steeds meer verzoeken krijgt voor vrijgezellenfeestjes en teambuilding, heeft Van Velsen besloten de naam van haar bedrijf en het aanbod aan te passen.
Ter verduidelijking: bij een flashmob duikt een groep mensen uit het niets op om op een openbare plek iets opmerkelijks te doen. Een lipdub is een one-shotvideoclip waarbij een groep mensen een nummer playbackt en de camera langs die mensen door kamers, gangen en andere ruimtes reist. Bedrijven en instellingen gebruiken deze technieken al langer om zichzelf te promoten, maar ook particulieren vragen steeds vaker naar een audiovisuele activiteit; gewoon voor de lol.

"Laatst kreeg een dame die 50 werd een lipdub cadeau. Niet alleen zijzelf, maar ook haar familie en vrienden hebben een superleuke dag gehad. Het resultaat is ook nog eens een blijvende herinnering", vertelt Van Velsen enthousiast. Ze kan zich voorstellen dat ook de scholen in Weesp belangstelling hebben. "Maar ik doe ook kinderfeestjes en vrijgezellenfeestjes, alles kan. Er is straks volop keuze: naast de bestaande lipdubs en flashmobs ga ik ook short movies, dj-workshops, fotoshoots etc. aanbieden. Bij de mensen thuis of op een door ons geregelde locatie, het kan allemaal."
Op de website www.studiovier.nl staat alles op een rijtje.