Afbeelding
Foto:

Almere ziet af van megamolens langs Gooimeer

MUIDERBERG - De Almeerse wethouder Henk Mulder wil geen megawindmolens op de dijk langs het Gooimeer bij Almere tegenover de kust van Huizen.

Hij zegt te zijn geschrokken van het uitzicht waarmee hij de inwoners van Huizen zou opzadelen. Ook waren er grote zorgen van inwoners uit Muiderberg.

Frank Kempeneers van de opgerichte actiegroep Stop Windmolens Gooimeer reageert verheugd, maar is er nog niet helemaal gerust op. Almere had plannen voor de bouw van deze 200 meter hoge molens langs de kust van het Gooimeer, omdat de stad na 2020 energieneutraal wil zijn. Het plan ging uit van een potentieel windpark van 5 bij 2,5 kilometer, met een nog onbekend aantal (mega)windmolens.

Wethouder Mulder (PvdA) liet weten het windmolenplan los te laten. De reden is dat dat hij tijdens een werkbezoek aan Huizen was geschrokken van de impact van de molens en de inbreuk op het uitzicht.
"Het zijn echt joekels die in je achtertuin staan", zei hij tegen Omroep Flevoland.

Frank Kempeneers van Stop Windmolens Gooimeer gaf zaterdagochtend in het Huizense 6FM-programma Ochtend Humeur een eerste reactie. Hij vond het een moedig besluit van de wethouder. "Het is goed dat een politicus durft terug te komen op eerdere plannen." Helemaal gerust is hij nog niet. Het wachten is op de officiƫle besluitvorming van Almere.

Ook wil Kempeneers zeker weten dat er in het aangewezen gebied helemaal geen molens komen. Ook geen kleine. Wethouder Mulder gaf aan dat hij zijn besluit nog in het college en met de gemeenteraad moet bespreken.

Actiegroep nog niet helemaal gerust over toezegging

Zo'n 2500 mensen uit Almere, Huizen en Muiden hebben de petitie tegen het windmolenpark ondertekend.