Herengracht zaterdagavond bomvol met eters.
Herengracht zaterdagavond bomvol met eters. Foto: Brian Elings

Goed weer voor druk diner

MUIDEN - Het weer zat onverwachts enorm mee. Het jaarlijkse Herengrachtdiner was zaterdag druk. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Het Herengrachtdiner werd georganiseerd door de rotaryclubs Lions Muiden Weesp Vechtmond en Weesp. De Herengracht werd afgesloten voor verkeer en door beide clubs helemaal omgebouwd tot een enorm openluchtrestaurant.
Er werden kraampjes neergezet, tafels gedekt en zitplaatsen geregeld. Lang werd er gevreesd voor regen, maar die bleef uit.

Mooie avond
"Het werd een mooie zomeravond met leuke muziek, prachtige loterijprijzen en heerlijk eten en drinken verzorgd door restaurant Minevitus uit Weesp en Della Nonna en Graaf Floris V uit Muiden. Overheerlijke kaassoorten werden geserveerd door Klein Kaas en Wijn uit Huizen. De ijsgerechtjes kwamen van Nelis uit Weesp en de koffie en thee van ABOS uit Naarden. De dranken werden aangeboden door de beide serviceclubs en het bier was van Wispe Bieren uit Weesp", zo vertelt Vincent Knoops van de organisatie.

Het publiek genoot zichtbaar. De sfeer was prima en de tafels waren meer dan goed bezet.

"De avond werd opgeluisterd door de aanwezigheid van de burgemeester van Muiden Marleen de Pater en de beide wethouders Henny Timmerman en Rob Meerhof", zo vervolgt Vincent Knoops van de Rotary.

Goede doel
Met het diner wordt ook nog een goed doel geholpen. De opbrengst van het Herengrachtdiner en de loterij gaat na aftrek van de kosten naar de stichting Vergeten Kind, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation.

Organisatoren storten opbrengst aan stichting het Vergeten Kind

Vergeten Kind
Die stichting zet zich in voor 32.000 kinderen die noodgedwongen opgroeien in sobere opvangcentra. Die worden vergeten genoemd omdat ze niet in hun eigen bed kunnen slapen omdat ze verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt. In de opvangcentra is veelal te weinig bewegingsvrijheid, te weinig speelmogelijkheden en te weinig specialistische hulp, zo zegt dee stichting.

Het geld wordt dan ook gebruikt om die kinderen op te vangen en op weg te helpen. Voor de kinderen wordt gespecialiseerde hulp geregeld. "Het doel, lokaal iets doen voor de gemeenschap met focus op kinderen, spreekt me heel erg aan", legt Ronald Zondervan van Rotary Muiden uit. "Voor ons als Rotary is het heel belangrijk iets te doen voor een goed doel in Nederland. We we belangrijk vinden is dat we hiermee kinderen in een zeer kwetsbare groep helpen."

Herengrachtdiner
Het Herengrachtdiner werd in 2012 voor het eerst gehouden. Toen was het goede doel Energy4Kids. Volgens de organisatie schoven zaterdag zo'n 500 eters aan.

De rotaryclubs kijken dan ook tevreden terug op de tweede editie.

Vooral lekker eten.