Wim Siegenthaler steekt de kaarsen aan in rustieke Poort van Muiden.
Wim Siegenthaler steekt de kaarsen aan in rustieke Poort van Muiden. Foto: Christian Pfeiffer

Tevreden met start
Poort van Muiden

MUIDEN - Eigenaar Wim Siegenthaler kijkt tevreden terug op de eerste weken in de Poort van Muiden. Begin april ging het restaurant open in het pand waar jaren De Klensput zat.

door Christian Pfeiffer

Met ruim veertig jaar ervaring in de horeca en jarenlang werkzaam in de top van de Amsterdamse keukens (onder meer bij Hotel de l'Europe) kent Siegenthaler het klappen van de zweep. Na restaurant Jan en Alleman in Kortenhoef en een break van een paar jaar waarin hij vooral anderen hielp een zaak op de starten, begon het vorig jaar toch weer te kriebelen bij Wim Siegenthaler. "Ik kende Hans Paardekoper (eigenaar De Klensput) en heb hem benaderd om te kijken wat hier mogelijk is." Met als gevolg dat in no time de deal rond was.

Wie de Poort van Muiden binnenkomt wordt ondergedompeld in een gezellige sfeer die het meest doet denken aan een knusse huiskamer. Bijna geen tafel is hetzelfde. Overal branden kaarsen. De open keuken biedt uitzicht op de werkplek van chef Gerben Bos.

De Poort van Muiden heeft 40 plekken en met mooi weer kan er buiten worden gezeten op het gezellige terras. De kaart wisselt met regelmaat en biedt elke dag een ruim aanbod aan gerechten die zijn gemaakt met dagverse producten. "Drinken, eten, drinken is mijn motto", zo vertelt Siegenthaler. Het maakt hem niet uit of de gasten een drankje komen doen of komen eten, de deur staat voor iedereen open. "Ik had laatst nog een stel zeilers binnen die om 22.00 uur een wijntje kwamen doen. Prima!" Overigens, met wijnkennis zit het ook wel goed bij de Poort van Muiden: Siegenthaler is zelf een groot wijnliefhebber.
"De klant staat bij mij centraal. Speciale wensen? Laat het me weten, we gaan het regelen voor je. Niets is mij te gek", zo legt Siegenthaler uit. Hij is blij met de eerste weken. Vooral het diner gaat goed. De komende weken gaat hij zich richten op de lunch.
De hele zomer door worden er in het restaurant de nodige speciale activiteiten ontplooid. Zo is er begin juni een wijnproeverij en komt er een 2-sterrenchef koken.

Drinken, eten en drinken, zo legt Siegenthaler uit