Het golfevenement de Amsterdam Golf Show wordt dit jaar op golfbaan Naarderbos gehouden.
Het golfevenement de Amsterdam Golf Show wordt dit jaar op golfbaan Naarderbos gehouden. Foto:

Groot golfevenement met hemelvaart op Naarderbos

NAARDEN - In het hemelvaartsweekend is Naarden voor even hét centrum van golfend Nederland. Op golfclub Naarderbos aan de IJsselmeerweg wordt vier dagen lang de 'Amsterdam Golf Show' gehouden. Gepersonaliseerde golftassen kopen, de nieuwste drivers testen, 9 holes lopen voor het goede doel met Ruud Gullit: het kan allemaal.

"Het evenement was voorheen in de RAI, maar we wilden naar buiten, naar een golfbaan", vertelt organisator Arthur Beerendonk van Golf Events Holland. Zijn bureau organiseert de Golfshow nu voor de achtste keer. "Golfbaan Naarderbos is voor ons de ideale plek: centraal gelegen, compact, mooie 18-holes wedstrijdbaan en een 9-holes par 3-baan. En niet onbelangrijk, de parkeerfaciliteiten zijn uitstekend. Bezoekers kunnen gratis parkeren en ook nog eens heel dicht bij de locatie van de show zelf. Daardoor is het makkelijk om ook zelf de spullen mee te nemen.''

Uitproberen
Golfliefhebbers kunnen van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni op het evenement terecht voor al het nieuws op het gebied van golf. Bezoekers kunnen de nieuwste golfclubs uitproberen. Grote merken als Callaway, Ping, Taylor Made, Mizuno, Cobra en Wilson zijn aanwezig, in samenwerking met Golf USA. Nike heeft zelfs een 120 vierkante meter grote Golf Only Store.

Verder staan er fraaie putters van Burton klaar om te testen, terwijl Titleist de verschillen in hun ballen bij het korte spel onder de aandacht brengt. Naast clubs, putters en ballen zijn er in de verschillende tenten ook kleding, schoenen, (elektrische) trolleys en allerhande andere golfaccessoires te krijgen.

Ruud Gullit
Een hoogtepunt van het vierdaagse evenement is de Charity AM, vertelt Beerendonk. Dat wordt gehouden op de openingsdag, op Hemelvaartsdag. Tegen een vergoeding kunnen particulieren en bedrijven dan samen met bekende Nederlanders een rondje golfen in een flight van drie. De opbrengst gaat naar het goede doel. Beerendonk: "Voormalig topvoetballers Ruud Gullit en Kenneth Perez, beiden begenadigd golfers, doen hoogstwaarschijnlijk mee."

Naast Gullit en Perez zijn er onder voorbehoud nog meer grote namen die hebben toegezegd, vertelt de organisator. "Ik noem een Wilbert Gieske, Olga Commandeur, Ursul de Geer, André Ooijer, Willy van de Kerkhof en Karel van de Graaf." De Charity AM wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch, de opbrengst gaat naar het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf. Dat goede doel promoot golf voor mensen met een lichamelijke beperking. Het fonds begeleidt gehandicapte golfers, van therapie tot topsport. Opgeven voor de Charity AM kan nog op de website www.amsterdam-golf.com.

Een rondje golfen met bekende Nederlanders voor het goede doel

Exotisch
"Ook de golfbanen zijn goed vertegenwoordigd op de show, met speciale aanbiedingen voor nieuwe leden en acties voor green-feespelers", vertelt Beerendonk. "Waterland Amsterdam, de Hooge Rotterdamsche, de Zaanse en Golfpark De Turfvaert om er een paar te noemen. Maar ook banen uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië zijn aanwezig op de beurs. En in de stands van Club Med, de Dominicaanse Republiek, Indo Golftravel en Tunesië kan iedereen kennismaken met golf in exotische oorden."

Golfspelletjes
Ook aanhang en kinderen kunnen rustig mee naar Naarderbos. Speciaal voor de kinderen is er elke dag op de vaste tijden 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur de gelegenheid om kennis te maken met golf en om aan diverse (golf)spelletjes mee te doen. Dat gebeurt onder leiding van studenten van het CIOS Haarlem. Niet-golfers kunnen een bezoekje brengen aan de life-stylebeurs 'Golf & More' die in het clubhuis wordt gehouden. Beerendonk: "Een twintigtal bekende merken met een luxe uitstraling tonen daar hun waren."

Cabrio
En voor wie zijn golfkunsten wil laten zien, zijn er verschillende sportieve uitdagingen op het evenement, vertelt de organisator. "Op de eerste hole van de par 3-baan wordt de Jaguar Neary gespeeld. Ook is er een puttwedstrijd op de green bij het Paviljoen. De ANWB en Pin High hebben een 'Chip In en Win', waarbij de bal in een echte cabrio moet worden gechipt. Allemaal spannend en meedoen kan voor een kleine bijdrage, die ook weer ten goede komt aan het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf."

Mr. Pieter van Vollenhoven opende als fervent golfliefhebber een van de eerdere edities.
Het clubhuis van Naarderbos.