Della Nonna komt met hamburger voor goede doel

MUIDEN - Het Italiaanse restaurant Della Nonna hoopt deze zomer 1500 speciale 'Big Nonna hamburgers' te verkopen voor het goede doel. Daarmee moet veel geld worden opgehaald voor stichting Make-A-Wish.

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 met een levensbedreigende ziekte.

De laatste jaren waren kinderen vanuit Make-A-Wish regelmatig te gast bij het familierestaurant van Yvette en Camiel Meijer. "Eten bij Della Nonna was dan onderdeel van een wensdag", vertelt Yvette.

"Enige tijd geleden hadden wij nog een jongetje te gast in onze keuken die graag zijn eigen pizza wilde maken en dat jongetje straalde! Wij willen graag iets terugdoen voor Make-A-Wish, zodat nog meer kinderen zo'n fantastische dag kunnen beleven."

Chef-kok Mick Rigatti ontwikkelde voor Make-A-Wish de verantwoorde hamburger: "De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eerlijke producten. Wij maken deze hamburger met drie verschillende delen van het roodbonte Maas-Rijn-IJssel-rund, huisgemaakte ketchup en voor de rest groenten zoals pomodori-tomaten en Romeinse sla."

De Big Nonna-actie is 1 maart gestart en loopt tot en met september. Della Nonna hoopt in deze periode zo'n 1500 burgers te verkopen, zodat meerdere wensen vervuld kunnen worden.

Een hamburger voor het goede doel eten kan tot en met september

Het restaurant wil met diverse acties gedurende het hele jaar door Make-A-Wish ondersteunen. Zo zijn er ook plannen om twee maal dit jaar een benefietconcert te organiseren.
Della Nonna aan de Herengracht heeft gerechten op de kaart uit de authentieke Italiaanse keuken uit Noord-Italië. Geïnspireerd door zijn Italiaanse oma heeft chef-kok Mick Rigatti de menukaart samengesteld.